nieuws

Realistisch alternatief voor handmatig lossen

Warehousing 1914

De mondiale goederenhandel groeit jaarlijks met circa 4 procent. Een doorzettende trend is dat warehouses 24 uur per dag in bedrijf zijn. Logistieke centra automatiseren op grote schaal. Een proces dat in vele gevallen nog steeds handmatig gebeurt, is het ontladen van dozen uit een container. Ook hiervoor is nu een oplossing beschikbaar in de markt. Los geladen dozen kunnen volautomatisch ontladen worden met behulp van het unieke Copal-systeem.

Realistisch alternatief voor handmatig lossen

Er is een groot tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector. Deze situatie zal de komende jaren alleen maar verslechteren. Het vinden en behouden van medewerkers is een dagelijkse uitdaging en op piekmomenten staan continuïteit, efficiëntie en precisie van inkomende goederen onder druk. Planning van het inbound-proces is lastig met een fluctuerende arbeidscapaciteit, wat leidt tot hoge kosten en vertragingen.

Optimalisatie van logistieke processen

Om marktaandeel te winnen en merkloyaliteit te creëren, moeten bedrijven in de logistieke keten in de huidige tijd uitzonderlijke service bieden aan hun klanten. Dit kan alleen worden bereikt door optimalisatie van de logistieke processen.

Zwaar fysiek werk

Daarnaast is er steeds meer aandacht voor het reduceren van zwaar of repetitief lichamelijk werk, gerelateerd aan het manueel hanteren van materiaal. Zwaar of repetitief tillen is een van de hoofdoorzaken van arbeidsongeschiktheid. De fysieke schade hierdoor is na psychische klachten de belangrijkste reden dat mensen niet meer kunnen werken.

De wetgeving wordt strenger en de autoriteiten investeren in het toezicht op de naleving van deze voorschriften. Logistieke partners en hun klanten hechten terecht veel waarde aan gezonde banen en betere fysieke arbeidsomstandigheden.

Automatisering in de logistiek

In de huidige tijd, waarin het vinden van personeel lastig is en concurrentie dwingt tot optimale efficiëntie, is de automatisering van logistieke processen een must voor toekomstgeoriënteerde bedrijven om hun concurrerende positie te kunnen behouden.

 

Lees ook
Cacaoverlader automatiseert lossen containers

 

Handmatig lossen van containers

Het ontladen van containers met los geladen dozen is zelfs in de meest geautomatiseerde logistieke centra veelal het enige nog niet geautomatiseerde proces. Het lossen van dozen gebeurt nog vaak handmatig. In deze tijd van robotisering en automatisering zorgt deze werkwijze voor onnodige fysieke (over)belasting. Er is namelijk een alternatief beschikbaar in de markt, dat niet alleen veilig is voor werknemers, maar ook tijd en kosten bespaart.

Copal Handling SystemsContainers volautomatisch ontladen

Copal Handling Systems gevestigd in ´s-Heerenberg heeft een innovatief container-ontlaadsysteem ontwikkeld. Hiermee kunnen kartonnen dozen volledig automatisch worden gelost.

Het systeem heeft inmiddels zijn intrede gedaan bij grote internationale spelers in de supply chain.

Hoe het werkt

De machine is uitgerust met scansoftware, 3D vision-technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces in een oogopslag herkennen. De software garandeert een efficiënte grijpbeweging en volgorde. De grijper zorgt ervoor dat alle producten snel en efficiënt worden gelost. De lading kan dan automatisch worden gepalletiseerd of worden gericht voor opslag. Het systeem kan worden verplaatst tussen de dokken.

Uniek systeem

Het containerlossysteem kan worden ingezet in elk logistiek centrum waar standaard en high-cube containers worden gelost. Dit volledig automatische ontlaadproces is uniek in de wereld.

Dit artikel is gesponsord door Copal Handling Systems

Reageer op dit artikel