nieuws

Nieuw event over slim werken in warehouses

Warehousing 2522

Warehouse Insight is een nieuw evenement op 21 mei in Den Bosch, als voortzetting van zowel de WMS-dag als de Material Handling dag. Rode draad is de toepassing van slimme systemen om het magazijn te voorzien van meer intelligentie.

Nieuw event over slim werken in warehouses

Artificial Intelligence (AI) – het is iets waar zeventig procent van de bedrijven over praat, maar slechts een enkeling zich aan waagt. Experts beweren, dat in vrijwel elk deelgebied van de logistiek AI belangrijk kan zijn. Vrachtwagens, heftrucks en automatische magazijnsystemen, allemaal creëren ze een stortvloed aan data. Met die data is het mogelijk om beter te plannen en mensen en middelen effectiever in te zetten.

Zelflerend en gerobotiseerd

Tijdens de eerste editie van Warehouse Insight (WI) gaat het om slim verbinden: WMS software met zelflerende opslag- en orderpicksystemen, maar ook mensen en robots schouder aan schouder op dezelfde werkplek. Het werk in magazijnen gaat drastisch veranderen. De eerste voorbeelden zijn er, ook op het nieuwe WI evenement op 21 mei.
Zo heeft Albert Heijn de eer om te beschikken over het eerste volledig gerobotiseerde dc, waar mensen alleen taken doen, die automatisch lastig uitvoerbaar zijn.

 

 

Met dertig mensen realiseert het dc een reusachtige output op de helft van het vloeroppervlak, dat normaal gesproken nodig zou zijn. Vanderlande tekende voor het concept. Marjon de Koning, logistiek directeur, vertelt over de opstart die in volle gang is.

Robots vangen piekbelasting op

Meer over robots – honderden kleine, mobiele robots – komt ter sprake bij de case van Montapacking. Het e-fulfilmentbedrijf koos voor de Lowpad van Eurotec, vooral vanwege de flexibiliteit om piekbelastingen te kunnen opvangen. De zogenaamde cobots helpen de medewerkers om een hoge productiviteit te halen in een volledig geintegreerde werkomgeving. Directeur Edwin van der Ham legt uit hoe dat werkt.

 

 

Blokker

Niet minder innovatief is de oplossing waarmee Blokker voor de dag komt. Een flinke verbouwing zorgt er voor, dat zowel de winkelbelevering als de online afhandeling straks vanuit één operatie kan plaats vinden. Daardoor gaan processen deels door elkaar lopen, maar uiteindelijk ook weer uit elkaar, met dank aan de slimme indeling (Inther en Still)en een compleet vernieuwd WMS (Centric). Roel Megens, sitemanager, geeft een toelichting op deze complexe vernieuwingsslag.

Automatisering schaalbaar maken

Met de implementatie van een nieuw WMS (Manhattan) werkt Wehkamp hard om de zojuist opgeleverde uitbreiding maximaal te integreren met de slechts vier jaar oude flink geautomatiseerde dc operatie van Knapp.

 

 

De nieuwe hal is deels in gebruik als buffer om het grootschalige (en tevens uitgebreide) shuttlesysteem op een hogere output te krijgen. Dat maakt het totale dc meer efficiënt, meer flexibel en vooral beter schaalbaar.
Eelco Spaans, verantwoordelijk voor de supply chain, geeft antwoord op de vraag waar automatisering wel en niet van toegevoegde waarde is.

 

 

 

Uitgebreid programma op 21 mei

Het tweede deel van het congresprogramma bestaat uit een viertal sessierondes. In elke ronde laten diverse aanbieders van WMS-pakketten en automatische magazijnsystemen zien waar hun oplossing uit bestaat.

Reageer op dit artikel