nieuws

Magna Tyres verkoopt mega-dc aan vermogensbeheerder

Warehousing 2311

Het nieuwe mega-distributiecentrum van Magna Tyres in Waalwijk is nog in aanbouw, maar nu al verkocht aan een internationale vastgoedvermogensbeheerder. De bandenspecialist heeft voor de verkoop van het dc een sale and leaseback transactie gesloten met Patritzia.

Magna Tyres verkoopt mega-dc aan vermogensbeheerder

Deze van oorsprong Duitse vastgoedvermogensbeheerder heeft een niet nader bekend bedrag betaald voor het Magna Tyres dc in logistieke hotspot Waalwijk, dat een omvang krijgt van 58.000 vierkante meter. Het distributiecentrum wordt ondergebracht in de  Logistik-Invest Europa II portefeuille van de vastgoedvermogensbeheerder. De oplevering van het distributiecentrum, waarvan de bouw begin dit jaar begon, is gepland voor komende november.

Breeam excellent certificaat

Het dc krijgt een Breeam ‘Excellent’ duurzaamheidscertificaat en is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Haven 8, dat een belangrijke logistieke corridor vormt van de Rotterdamse haven naar  het Europese achterland. Het nieuwe pand van Magna Tyres wordt gebouwd langs de A59 op de kruising, schuin voor het distributiecentrum van bol.com. Magna Tyres is nu nog gevestigd op bedrijventerrein Zanddonk in Waalwijk.

Grote vraag naar moderne dc’s

Emile Poort, Head of Transactions Benelux bij Patrizia, stelt dat het dc – een ontwerp van DENC – in Waalwijk een eersteklas vastgoedobject is en dat deze transactie de grote interesse bevestigt van zijn bedrijf in wat Poort noemt ‘de pan-Europese logistieke vastgoedmarkt’. “En de Nederlandse markt in het bijzonder, vanwege het  beperkte aanbod  en de toenemende vraag naar  moderne distributieruimte.’

59 miljoen voor crossdock portefeuille

De acquisitie volgt op de recente aankoop voor 59 miljoen euro van een ‘crossdock’ logistiek vastgoed portefeuille in Duitsland voor Logistik-Invest Europa II, dat een omvang zal krijgen van circa 700 miljoen euro. De van oorsprong Duitse vastgoedvermogensbeheerder heeft momenteel voor 2 miljard euro aan logistiek vastgoed onder management.

Lees ook: Logistiek vastgoedmarkt breekt records, toenemende zorg over ‘verdozing’

Reageer op dit artikel