nieuws

Lidl bouwt distributiecentrum in Almere

Warehousing 9560

Supermarktketen Lidl gaat in Almere, de nummer 4 Logistieke hotspot van Nederland, een groot nieuw en en duurzaam distributiecentrum bouwen. De koopovereenkomst voor een kavel van 16 hectare op bedrijvenpark Stichtsekant is op witte donderdag ondertekend.

Lidl bouwt distributiecentrum in Almere

“Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie. Bovendien investeren  wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland”, zegt Harm van Oorschot, directeur centrale diensten van Lidl Nederland.

Duurzaam distributiecentrum

Duurzaamheid is ook bij dit dc een belangrijk thema. Lidl heft al meerdere distributiecentra gebouwd die tot de duurzaamste van Europa behoren. Almere wordt geen uitzondering. Lidl gaat met het distributiecentrum van Almere ook voor de hoogst haalbare BREEAM certificering, namelijk 5 sterren Outstanding.

Grootste en duurzaamste dc in Oosterhout

De aankondiging van het nieuwe dc volgt kort op de officiële opening van het grootste en duurzaamste distributiecentrum van Lidl. In het Gelderse Oosterhout is recent een 55.000  vierkante meter groot dc in gebruik genomen. Vorig jaar opende Lidl International nog een groot fruit dc in Moerdijk.

Logistieke hotspot Almere-Lelystad

Voor de logistieke hotspot nummer 4 van Nederland is Lidl een nieuwe, grote vis. Eerder al hapte Inditex toe. Het moederbedrijf van Zara opent binnenkort zijn mega dc in Almere. Fietsfabrikant Giant investeert 13,5 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum in Lelystad.

Reageer op dit artikel