nieuws

Bleckmann kiest voor pickrobot Chuck

Warehousing 1821

Een Europese primeur voor Bleckmann. De fashion specialist neemt als eerste logistieke dienstverlener in Europa de Amerikaanse robotoplossing Chuck in gebruik.

Bleckmann kiest voor pickrobot Chuck

Chuck is een robot dat direct samenwerkt met mensen. De zogenoemde cobot rijdt autonoom en helpt orderpickers bij het picken en verpakken. Chuck moet loopafstanden voor de orderpickers elimineren en het pickproces versnellen.

Chuck kan ruim 70 kilo aan goederen vervoeren. De batterij gaat zo’n 9 uur mee. Interessant detail: de mensen achter het bedrijf 6 River Systems, dat Chuck heeft ontwikkeld, zijn dezelfde die het Kiva systeem van Amazon hebben bedacht.

 

 

Een van de eerste Europese klanten van 6RS is Bleckmann,  Bleckmann is gespecialiseerd in het vervullen van de mode- en lifestyle-sector. De robot wordt in eerste instantie in het dc in Columbus (Ohio, VS) geïmplementeerd. Daarna volgen dc’s in Europa is het plan.

 

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

Steven Rymenans, directeur strategie en ontwikkeling: “Bij Bleckmann zoeken we voortdurend naar hoogwaardige, innovatieve oplossingen die kunnen bijdragen aan de verbetering van onze service. De oplossing is eenvoudig snel te implementeren, zonder invloed op onze magazijninfrastructuur. Dit betekent dat we het project soepel kunnen uitrollen, wat directe voordelen oplevert voor onze activiteiten.”

Bleckmann en 6RS tekenen het contract officieel op  de LogiMAT op 19 februari.

 

Reageer op dit artikel