nieuws

Autostore verhoogt verwerkingscapaciteit met nieuwe compacte robot

Warehousing 879

Met de Black Line serie verhoogt AutoStore de pick- en opslagcapaciteit van het compacte pick- en opslagsysteem. Het hart van de Black Line serie – die zijn debuut maakt op de komende LogiMAT in Stuttgart – is een nieuwe robot die minder ruimte inneemt en nooit rust nodig heeft om batterijen op te laden. Ook de rijsnelheid is daarnaast hoger.

Autostore verhoogt verwerkingscapaciteit met nieuwe compacte robot

De robot werkt samen met de bestaande robots uit de Red Line serie van het wereldwijd populaire Autostore-systeem en is in staat hogere bakken te behandelen. De Black Line Serie beschikt over nieuwe technieken die zowel de capaciteit van het systeem verhogen als de opslagmogelijkheden uitbreiden. De nieuwe techniek halveert de omvang van de robot en maakt zodoende geavanceerde rijpatronen en hogere snelheden mogelijk, meldt Reesink Logistic.

Robot kan hogere bakken dragen

Dankzij de hogere body van de robot, neemt de B1 de bakken niet naast zich op, zoals de R5 Robot dat doet, maar in de holte in zijn eigen body. Ook kan hij hogere bakken dragen, plaatsen en ophalen. In plaats van maximaal 330 mm, is de nieuwe bak 425 mm hoog en vinden meer en grotere goederen in dit compacte opslagsysteem een plaats.

Acceleratie snelheid ligt hoger

De lichtere, nieuwe Robot B1 rijdt niet alleen sneller, hij bereikt deze snelheid ook eerder dan voorheen dankzij de nieuwe, directe aandrijving. Door deze techniek ligt de acceleratiesnelheid 75% hoger dan die van de R5 en dat levert een gemiddelde capaciteitswinst op van 20%. Een andere gunstige bijkomstigheid is dat de B1 Robot nooit rust, zelfs niet om op te laden. Dit is mogelijk door een gepatenteerde technologie, waarbij de robot een volledig opgeladen batterij zelf oppakt wanneer dat nodig is.

Werkstation verwerkt 650 bakken per uur

Een sneller werkende robot vraagt ook om een snel werkstation. Daarin is voorzien binnen het Black Line concept een modulair werkstation (RelayPort, red.) die bestaat uit een picking module en buffermodules. Elk station kan 3 tot 6 buffermodules hebben en tot 650 bakken per uur verwerken. Dankzij het bufferingssysteem spelen de robots een dubbelspel. Bij elke afzet van een bak nemen ze ook een bak mee terug.

Live demonstratie tijdens LogiMAT

De B1 wordt tijdens de LogiMAT in Stuttgart, die van 19 tot en met 21 februari, plaatsvindt, live gedemonstreerd en is de grote publiekstrekker voor zowel AutoStore als Reesink Logistic Solutions (voorheen Lalesse) die het systeem sinds 2010 in de Benelux op de markt brengt. De stand van Reesink is terug te vinden in: Hal 2, stand A31) recht tegenover Autostore (Hal 2, A21), waar de Black Line het hoofdthema is.

Reageer op dit artikel