nieuws

Spar en Xenos huren samen XXL-dc van investeringstak Blokker

Warehousing 1719

HB Capital, de investeringsmaatschappij van Blokker, heeft met Spar en Xenos langjarige huurovereenkomsten gesloten voor het distributiecentrum in Waalwijk. Spar huurt 1.500 vierkante meter distributieruimte. En opmerkelijk Xenos – dat eerder dit jaar aankondigde te zullen vertrekken uit dit dc – huurt het overige deel van het grotendeels geautomatiseerde dc.

Spar en Xenos huren samen XXL-dc van investeringstak Blokker

Ook het hoofdkantoor van Xenos wordt in dit dc op het Waalwijkse bedrijventerrein Haven 7 gevestigd. Spar maakte eerder dit jaar al bekend dat het 1.5000 vierkante meter extra ruimte wilde huren in het Xenos dc in Waalwijk, dat direct is gevestigd naast het huidige distributiecentrum van het supermarktconcern.

Spar verhuist slow-movers

Spar topman John van den Ent stelde in september tegenover Distrifood dat het supermarktbedrijf begin volgend jaar dit volledig geautomatiseerd distributiecentrum in gebruik gaat nemen. Spar brengt hier alle slow-movers in het assortiment onder. Dit zorgt ervoor dat in het andere dc meer ruimte ontstaat voor vers en fastmoving kruidenierswaren. De planning van Spar is om zijn geautomatiseerde dc volgend jaar maart in gebruik te nemen.

Blokker behoudt 60 Xenos winkels

Opmerkelijk is dat Xenos dus toch niet helemaal vertrekt uit het distributiecentrum dat een omvang heeft van in totaal 64.000 vierkante meter. In maart dit jaar maakte moederconcern Blokker Holding nog bekend dat het noodlijdende Xenos de activiteiten in dit dc volledig zou gaan staken omdat tweederde van de Nederlandse winkels van deze winkelformule werden verkocht aan het Belgische Casa, een interieurwinkelketen dat eveneens in handen is van het Blokker-concern. De overige 60 Xenos-winkels in Nederland, die niet door Casa zijn gekocht, zijn overgenomen door de familie Blokker zelf. Het is onduidelijk of deze winkels nu worden bevoorraad vanuit het dc in Waalwijk.

HB Capital investeert in distributiecentra

De verhuurder van het dc in Waalwijk is HB Capital, het investeringsvehikel van de familie Blokker De huidige portefeuille bestaat, zo schrijft Vastgoedmarkt in september, voornamelijk uit retailvastgoed op A1-locaties met overwegend retailformules, zoals Blokker, Xenos, Intertoys, Big Bazar, Albert Heijn, Hema, H&M, C&A, Miss Etam, WE, Mediamarkt en Jumbo. Het bedrijf investeert zowel direct als indirect in vastgoed. De portefeuille met directe investeringen is hoofdzakelijk geconcentreerd in Nederland en bestaat vooral uit winkelvastgoed en distributiecentra.

Reageer op dit artikel