nieuws

Prologis bouwt nieuw distributiecentrum op Schiphol

Warehousing 904

Prologis is op Fokker Logistics Parkt gestart met de bouw aan van een 10.000 vierkante meter groot distributiecentrum. Het dc wordt speculatief gebouwd en is beschikbaar voor de markt in het derde kwartaal van volgend jaar.

Prologis bouwt nieuw distributiecentrum op Schiphol

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd op Prologis Fokker Logistics Park aan de Fokkerweg in Oude Meer. Dit bedrijvenpark is volgens de logistiek vastgoedontwikkelaar het grootste luchthaven-gerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom. Prologis Fokker Logistics Park heeft een oppervlakte van circa 170.000 vierkante meter aan distributieruimte en tal van internationale logistieke dienstverleners zijn er gehuisvest. Het pand, getiteld ‘DC2B’, krijgt 16 docks en is op te delen in twee units. Het pand is vooral geschikt voor luchtvracht-gerelateerde logistieke activiteiten.

Breeam Very Good

Volgens Sander Breugelmans, de nieuwe countrymanager van Prologis Benelux, worden klanten op Prologis Fokker Logistics Park flexibiliteit en groeimogelijkheden geboden. “Op die manier geven we invulling geven aan de sterke vraag in de regio. Het gebouw wordt ontwikkeld met hoogwaardige specificaties en we hopen het Breeam-keurmerk Very Good te ontvangen.”

2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op eind september dit jaar eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed. Half november kocht de logistiek vastgoed ontwikkelaar ook twee logistieke objecten op Distripark Eemhaven (DC11 en DC12) met een gezamenlijke oppervlakte van 16.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel