nieuws

PostNL start bouw nieuw sorteercentrum in Dordrecht

Warehousing 2869

PostNL laat een nieuw pakkettensorteercentrum in Dordrecht bouwen. Het centrum met een oppervlakte van 7.734 vierkante meter wordt gebouwd op een kavel van 23.000 vierkante meter. Er is werkgelegenheid voor 400 mensen.

PostNL start bouw nieuw sorteercentrum in Dordrecht
De Dordtse wethouder Maarten Burggraaf (rechts) en directeur strategie van pakketten & logistiek Coen Schut sloegen eind vorig week samen symbolisch de eerste paal van het nieuwe pakkettensorteercentrum dat augustus 2019 klaar moet zijn.

Voor dit nieuwe pakkettensorteercentrum beoogt PostNL het BREEAM certificaat Outstanding te behalen. Hiervoor investeert het postbedrijf onder meer in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos.

PostNL: Netwerk van 22 sorteercentra

Het pakkettensorteercentrum op bedrijventerrein Dordtse Kil II wordt onderdeel van een netwerk van in totaal 22 sorteercentra verspreid over Nederland en zes locaties in België. PostNL had in Dordrecht al de beschikking over een sorteercentrum. Dit pand was tot afgelopen juni in gebruik en is inmiddels gesloopt. Het nieuwe pand – waar eind vorige week de eerste paal voor werd geslagen – verrijst op deze locatie.

Oplevering augustus 2019

PostNL opent volgend jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland, waaronder de locatie in Dordrecht die naar verwachting augustus 2019 klaar is. Vanuit dit sorteercentrum worden pakketten bezorgd bestemd voor de regio Dordrecht en Zwijndrecht.

PostNL: 3 nieuwe sorteercentra in 2018

Dit jaar opende PostNL drie nieuwe sorteercentra in Apeldoorn, Venlo en Amsterdam. In Almere werd in september gestart met de bouw van een nieuw centrum.

Reageer op dit artikel