nieuws

Fox Global realiseert met Heylen multifunctioneel dc in Lansingerland

Warehousing 1169

Logistiek dienstverlener Fox Global realiseert samen met Heylen Warehouses een groot multifunctioneel distributiecentrum in de gemeente Lansingerland, op het bedrijvenpark Oudeland. Het totale complex bestaat uit zo’n 40.000 vierkante meter aan distributieruimte met kantoorruimte.

Fox Global realiseert met Heylen multifunctioneel dc in Lansingerland

Fox, dat vertrekt uit de huidige standplaats Rotterdam Noord, neemt zelf rond de 20.000 vierkante meter aan warehouse ruimte in het dc in gebruik. De logistiek dienstverlener is daarmee de hoofdhuurder van het pand dat een vrije hoogte heeft van 12 meter 20 en beschikt over in totaal 2.000 vierkante meter aan kantoorruimte.

Pand krijgt community plein

De logistieke dienstverlener biedt in het warehouse dat het gaat huren op de bedrijvenpark Oudeland ruimte aan een aantal huurders. Zij kun gebruik maken van de warehouse units en kantoorruimte in het dc en ook van de diensten van Fox. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor verschillende soorten voertuigen. Daarnaast zal er in het pand een community plein komen met horecafaciliteiten waar huurders en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

 

 

Lees ook:

Heylen Warehouses koopt grote kavel in Lansingerland

 

 

Strategische locatie nabij vliegveld en haven

Volgens Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses, is samen met Fox gekozen voor deze locatie in Lansingerland vanwege de nabijheid van Rotterdam The Hague airport, de Rotterdamse haven en de strategische ligging ten opzichte van verschillende snelwegen. “Aan de noordrand van Rotterdam, midden in de Randstad, is er een grote behoefte aan logistieke ruimte die we met dit project kunnen invullen”, aldus Caspanni.

Fox bestaat uit verschillende bedrijven

Onder de holding van Fox zijn verschillende bedrijven actief, onder andere Global Logistics (internationaal opererende expediteur voor import en export van lucht- en zeevracht) en Global Express (koeriers, transport en distributie). Daarnaast biedt de logistiek dienstverlener oplossingen voor warehousing, pick and pack en e-fulfilment.

Werknemers verhuizen mee

Met de komst van Fox wordt het bedrijf één van de grotere werkgevers in logistieke hotspot Lansingerland. De huidige werknemers verhuizen mee vanuit Rotterdam naar het nieuwe onderkomen dat september volgend jaar wordt opgeleverd. Met de verhuizing wil het bedrijf haar diensten naar eigen zeggen ‘nog verder uitbreiden, wat betekent dat er vacatures beschikbaar komen voor bijvoorbeeld chauffeurs, logistiek medewerkers en kantoorpersoneel’.

Recent werd Hilton Service overgenomen

Fox heeft inmiddels ongeveer honderd medewerkers in dienst en opereert vanuit diverse locaties in Nederland, China en Bangladesh. Tevens heeft het vijfduizend vierkante meter aan magazijnruimte in Rotterdam en Hoofddorp. Begin november nam het bedrijf de transport- en distributie-activiteiten over van Hilton Service.

Reageer op dit artikel