nieuws

Broekman neemt warehousing-activiteiten over van VLS-Group

Warehousing 2757

Logistiek dienstverlener Broekman Logistics neemt de afvul- en opslagactiviteiten van de VLS-Group in België en Nederland over. Met deze overname – de grootste in de historie van Broekman – versterkt het Rotterdamse bedrijf volgens eigen zeggen haar positie als marktleider in de Benelux voor opslag, distributie en toegevoegde waarde logistiek van verpakte en speciale chemicaliën.

Broekman neemt warehousing-activiteiten over van VLS-Group

De VLS-Group is een Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en VAL-activiteiten voor de chemische industrie. De logistiek dienstverlener is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, een marktleider waar het gaat om distributie van chemieproducten. Alle warehousing faciliteiten in België en Nederland van het bedrijf worden overgenomen door Broekman Logistics. De activiteiten in Duitsland en de tankopslag in Gent zijn geen onderdeel van de verkoop. De bedrijven hebben besloten geen financiële cijfers over de transactie bekend te maken.

VLS onder vlag Broekman Logistics

De VLS-groep heeft vijf locaties in Antwerpen en één in Rotterdam-Pernis, die onder de vlag van Broekman Logistics zullen opereren. Deze locaties worden onderdeel van de divisie Warehousing & Distribution. Door deze acquisitie exploiteert de logistiek dienstverlener momenteel 445.000 vierkante meter oppervlakte aan warehousing en biedt werk aan meer dan 1.000 collega’s op 43 verschillende locaties wereldwijd.

Grootste overname in de geschiedenis

“Deze acquisitie, de grootste in ons bijna 60-jarige bestaan, is een belangrijke mijlpaal voor Broekman Logistics”, aldus Raymond Riemen, CEO van Broekman Logistics. “Met het toevoegen van zo’n 150.000 vierkante meter opslagruimte groeit ons portfolio voor overdekte opslag met 40%, terwijl ons medewerkersbestand ook aanzienlijk toeneemt. Namens ons allen, wil ik alle 230 nieuwe collega’s van de VLS-Group van harte welkom heten bij ons bedrijf.”

Strategische samenhang

Volgens Willem Jan van Amersfoort, Managing Director van de divisie Warehousing & Distribution van Broekman Logistics, bestaat er een sterke strategische samenhang tussen de twee bedrijven daar waar het gaat om het klantenbestand, de warehousing locaties en het type VAL-activiteiten. “Door de overname kunnen wij additionele diensten aanbieden, zoals afvullen, drummen en omzakken, waarvan onze partners zullen profiteren”. Anton van Dongen, Director BeNe van de VLS-Group, voegt hieraan toe dat aan de andere kant de klanten van zijn bedrijf de voordelen zullen plukken van het wereldwijde netwerk van Broekman en van haar marktleiderschap op het gebied van supply chain oplossingen voor de chemische industrie.

Diverse overnames door Broekman

Broekman heeft de afgelopen jaren diverse overnames gedaan in de hoek van de chemie logistiek. In 2016 nam de logistiek dienstverlener – met hoofdzetel in Rotterdam – ADR-specialist Distribution Masters International (DMI) over. In 2013 nam de nummer 21 in de top 100 logistiek dienstverleners van dit jaar ook TWO Chemical Logistics over van de Emons Group uit Milsbeek. Dat was destijds de grootste overname ooit door Broekman.

Reageer op dit artikel