nieuws

Nieuw plan voor mega-dc bij containerterminal Alpherium

Warehousing 2086

Een investeringsbedrijf wil alsnog een nieuw distributiecentrum realiseren op bedrijventerrein Steekterpoort in Alphen aan den Rijn. Het dc – niet ver van containerterminal Alpherium – krijgt een omvang van 70.000 vierkante meter. Eerder wilde logistiek dienstverlener Nedcargo op deze locatie bouwen, maar dit plan ketste uiteindelijk af.

Nieuw plan voor mega-dc bij containerterminal Alpherium

Het investeringsbedrijf Stahlberg uit Alphen aan den Rijn heeft voor de realisatie van het mega-distributiecentrum een overeenkomst gesloten met de gemeente. De investeerder heeft nog geen klanten voor het pand dat hij wil neerzetten. “Ik hoop een hele grote partij aan te trekken. Het zou natuurlijk een droom zijn als die partij het hele gebouw in gebruik wil nemen, met een link met de containerterminal”, zegt Dries Wilschut van Stahlberg tegen Omroep West.

Alternatief: pakketbezorging

Met de link naar het Alpherium doelt Wilschut op het Moerdijkse bedrijf Combined Cargo Terminals (CCT) dat deze zomer de containerterminal overnam van Nedcargo. Als het niet lukt om een partij te vinden die alle vierkante meters gebruikt wil Wilschut deels gaan inrichten voor pakketbezorging over de last mile.

Plan wordt verder uitgewerkt

Het plan voor het bouwen van het nieuwe distributiecentrum wordt nu eerst verder uitgewerkt. “Er moet eerst meer inzicht zijn in de eindgebruikers, het plan, de duurzaamheidsaspecten en de effecten voor de werkgelegenheid in Alphen aan den Rijn’, zegt wethouder Gerard van As tegen Omroep West. Hij heeft wel vertrouwen in de plannen omdat Stahlberg volgens hem goede contacten heeft met watergebonden logistieke bedrijven.

Nedcargo zag af van nieuwbouw

Het investeringsbedrijf springt in het gat dat Nedcargo begin dit jaar achterliet. De logistiek dienstverlener uit Waddinxveen zag toen af van de bouw van een groot duurzaam distributiecentrum vanwege het wegvallen van een grote klant en een hoog oplopend conflict met de gemeente Alphen aan den Rijn over de grondprijs. Wilschut zegt dat hij ‘meer betaalt’ voor de grond in Steekterpoort dan Nedcargo is aangeboden, maar hij wil niet zeggen hoeveel.

Reageer op dit artikel