nieuws

Montea breidt dc online apotheek DocMorris uit met 20.000 m2

Warehousing 1164

Online apotheek DocMorris breidt het distributiecentrum in Heerlen uit met 20.000 vierkante meter. De nieuwbouw – een ontwikkeling van Montea – verrijst naast het dc dat in 2014 in gebruik werd genomen op het Euregionale bedrijventerrein Avantis.

Montea breidt dc online apotheek DocMorris uit met 20.000 m2

Op dit bedrijventerrein ontwikkelt Montea in totaal meer dan 20.000 vierkante meter aan magazijn- en kantoorruimte voor DocMorris, dat wordt beschouwd als het bekendste apotheekmerk in Duitsland en ook Europa’s grootste postorder-apotheek is. De uitbreiding wordt met het bestaande distributiecentrum verbonden middels een verbindingsgang worden. Eenmaal klaar heeft het dc een omvang van in totaal circa 35.500 vierkante meter.

DocMorris huurt voor 15 jaar

De bouw van het nieuwe dc start deze maand. De oplevering is naar verwachting  in het derde kwartaal van volgend jaar. Montea blijft eigenaar van de site in Heerlen en verhuurt het complex voor 15 jaar aan DocMorris. In het gebouw investeert Montea 25 miljoen euro. Hoeveel DocMorris zelf investeert in de automatisering en inrichting van het gebouw is niet bekendgemaakt.

Online apotheken booming business

Online apotheken zijn booming business. Zo boekte DocMorris tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 291 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat 210 miljoen euro. De online apotheek richt zich momenteel grotendeels op de Duitse markt, waar online apotheken razend populair – maar tegelijk ook omstreden – zijn.

Eerste dc DocMorris in 2014

In september 2014 ontwikkelde Montea samen met Bouwbedrijf Van de Ven een distributiecentrum op maat voor DocMorris van circa 15.500 vierkante meter op bedrijventerrein Avantis in Heerlen dat ligt op de grens van Nederland met Duitsland.

Nieuw dc op LogistiekPark A12

Ook maakte Montea maandag bekend dat het start met de eerste ontwikkeling op LogistiekPark A12 in Waddinxveen. Isero IJzerwaren realiseert op dit bedrijventerrein een nieuw distributiecentrum van circa 12.800 vierkante meter. Deze groothandel voor bouwbeslag, gereedschap, bevestigingsmiddelen, werkkleding en PBM’s  huurt het dc voor 15-jaar van Montea. Bert Bunschoten, algemeen directeur Isero IJzerwarengroep: “Met dit nieuwe distributiecentrum kunnen we onze logistiek integreren en onze verdere groeiambities realiseren. Verder kunnen we onze nieuwe webshop beter ondersteunen en bouwen aan één organisatie met alle ondersteunende diensten op één locatie.” Met de uitbreiding bij DocMorris en de nieuwbouw voor Isero is een investeringsbedrag gemoeid van 45 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel