nieuws

Zalando test robots in distributiecentrum

Warehousing 1548

Zalando wil zijn logistiek efficiënter maken. Robots moeten daarbij helpen . De e-commerce reus test de Toru in zijn distributiecentrum in Erfurt.

Zalando test robots in distributiecentrum

Hoe kunnen robots intelligent worden gebruikt in de logistiek? Zalando test momenteel nieuwe oplossingen op haar locatie in Erfurt. 8 maanden nadat Zalando miljoenen investeerde in de Duitse robot startup Magazino, test de e-commerce reus een robot.

Fiege robot

Zalando is niet het eerste bedrijf dat met Toru werkt. Fiege gebruikt de robot al twee jaar in zijn dc in Ibberbühren Duitsland. De robots kunnen dankzij een intelligent laser en camerasysteem items in een legbordomgeving herkennen en oppakken om ze vervolgens naar de juiste plaats van bestemming te brengen.

robots

De drie mobiele robots krijgen via een wifi-signaal door welke items gepickt moeten worden. De robots herkennen de producten met een laser- en camerasysteem.

Toepassing robots in magazijnen: ‘Denk groot maar begin klein’

 

 

De TORU Cube kan (vierkante) producten tot drie kilo zelfstandig uit zowel het bovenste als onderste vak van een legbordstelling te pakken. Een laser zorgt ervoor dat de robot obstakels op de weg herkent, inclusief passerende werknemers. Hierdoor zijn reflectoren of markeringen op de vloer overbodig.

Test robots

Zalando test 2 Toru robots genaamd Toru in zijn distributiecentrum in Erfurt. Op dit moment worden de robots vooral onderworpen aan  testbestellingen. Ze hebben ook enkele echte klantorders verwerkt. De test bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium. Carl-Friedrich zu Knyphausen, Head of Logistics Development Zalando: “ Samen met Magazino werken we eraan om TORU beter en sneller te maken.” De test duurt tot mei 2019.

Zie ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

Reageer op dit artikel