nieuws

Timberland breidt Europees dc in Almelo uit

Warehousing 1360

Fashionbedrijf Timberland breidt het distributiecentrum in Almelo uit met 13.000 vierkante meter. Eenmaal afgerond heeft het Europese dc een totale omvang van 52.000 vierkante meter.

Timberland breidt Europees dc in Almelo uit
Timberland gaat het distributiecentrum in Almelo uitbreiden met 13.000 vierkante meter.

Ontwikkelaar Aspen Real Estate Investments breidt in samenwerking met APF International het dc van Timberland op XL Businesspark Twente uit. Partijen hebben hiertoe een huurovereenkomst getekend voor zowel de uitbreiding als verlenging van het bestaande deel. Aspen tekende met XL Business Park Twente een erfpachtovereenkomst om de uitbreiding op het naast gelegen kavel van 19.300 vierkante meter te realiseren. Bedrijfshuisvester Systabo is verantwoordelijk voor het ontwerp en bouw van het nieuwe distributiecentrum.

Toekomstige groei faciliteren

Met de uitbreiding krijgt het distributiecentrum van Timberland in logistieke hotspot Almelo een totale omvang van 52.000 vierkante meter. Hiermee kan het fashionbedrijf de huidige en toekomstige groei verder faciliteren en een nieuw hightech orderpick systeem implementeren.

 

 

 

Lees ook: 

Logistiek Live: Timberland verbetert continue logistieke processen

 

 

Eerste Kiva-systeem in Almelo

Het complex op XL Business Park Twente is het Europese distributiecentrum van Timberland. Het bedrijf vestigde zich op dit bedrijvenpark in 2012 in het destijds net opgeleverde Almelose pand van 40.000 vierkante meter.  In de bouw van het pand werd 50 miljoen euro geïnvesteerd. Opvallend was destijds dat dit dc als eerste in Europa beschikte over het Kiva-orderpicksysteem dat later is overgenomen door Amazon.

Reageer op dit artikel