nieuws

Supermarktketen kiest piece picking robot voor nieuw distributiecentrum

Warehousing 1866

Boodschappen gepickt door een robot. Supermarkteten Drakes gelooft in de techniek. Het Australische bedrijf is een van de eerste bedrijven die de pick robot van Dematic integreert in zijn operatie.

Supermarktketen kiest piece picking robot voor nieuw distributiecentrum

De Australische supermarktketen Drakes Supermarkets gaat de piece picking robot, die Dematic in augustus op de markt bracht, inzetten in zijn nieuw te bouwen distributiecentrum. Drakes Supermarkets, een van de grootste onafhankelijke supermarktketens van Australië, bouwt ten noorden van Adelaide een nieuw distributiecentrum op een site van zeventien hectare groot.

“Onze nieuwe vestiging zal het meest geavanceerde, onafhankelijke logistiek distributiecentrum in Zuid-Australië zijn, en een sleutelrol spelen in onze verticale integratiestrategie binnen de supermarktsector,” zegt Glenn Sutcliffe, de manager Logistiek van Drakes Supermarkets. “We vinden het geweldig dat het distributiecentrum gebruik zal maken van robots als onderdeel van het hoogtechnologisch orderverwerkingssysteem in het magazijn.”

 

Naast de robot kiest de supermarktketen onder meer voor de goods to person oplossing RapidPICK eveneens van Dematic, inclusief het buffering- en sequencing systeem en shuttlesysteem.\

 

 

Reageer op dit artikel