nieuws

Kees Smit Tuinmeubelen bouwt mega-dc op XL Businesspark in Almelo

Warehousing 1793

Kees Smit Tuinmeubelen gaat een nieuw distributiecentrum bouwen op het XL Businesspark Twente in Almelo. Op het logistiek bedrijvenpark aan de snelweg A35 heeft het bedrijf een stuk grond ter grootte van ongeveer negen voetbalvelden aangekocht. Gevolg van de nieuwbouw is onder andere dat de twee bestaande magazijnen in Twente – Almelo en Vroomshoop- zullen verdwijnen.

Kees Smit Tuinmeubelen bouwt mega-dc op XL Businesspark in Almelo
Kees Smit Tuinmeubelen wil een distributiecentrum van 100.00 vierkante meter bouwen op XL Businesspark in Almelo. V.l.n.r.: Michel Kotteman (wethouder van Borne en voorzitter dagelijks bestuur XL Businesspark Twente, Henk Smit en Arjen Maathuis, wethouder Economische Zaken van de gemeente Almelo.

Tijdens de bekendmaking van de nieuwbouwplannen liet Henk Smit, eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf, gisteren weten dat het toekomstige mega-distributiecentrum essentieel is voor de landelijke expansie van zijn bedrijf, waarbij met name een belangrijke rol is weggelegd voor de logistiek. “Doordat we onze logistieke processen hebben verdeeld over twee locaties lopen we al jaren een beetje achter de feiten aan. Vanuit dit nieuwe bedrijfspand willen we de logistieke processen optimaliseren en ons merk nog verder uitbouwen.”

 

 

Lees ook:

Timberland breidt Europees dc in Almelo uit

Gebruik van laad- en loskade

Door de logistiek consolideren verwacht Smit verder dat het uitwisselen van informatie tussen de diverse afdelingen van zijn bedrijf nog beter zal plaatsvinden. “Die krachtenbundeling is de basis voor onze groei als bedrijf. In een nieuw vierlaags pand op het XL Businesspark in logistieke hotspot Almelo kan dat. Het past bij onze bedrijfsfilosofie en bij duurzaam ruimtegebruik. Daar willen we nog meer op inzetten. Dat kan hier ook dankzij de nabijheid van de laad- en loskade.”

 

 

Lees ook:

Chinese speelgoedgigant vestigt dc in Almelo: 250 nieuwe banen

Inzetten op multimodaal transport

Kees Smit Tuinmeubelen maakt overigens al veelvuldig gebruik van transport over water. In de toekomst wil het bedrijf dat nog meer gaan doen. Het bedrijf ziet via het water een potentieel tot 85 procent van haar totale inkomende goederen. “De laad- en loskade van het CTT aan het Twentekanaal is dan ook een cruciale factor voor het bedrijf, de multimodale ontsluiting van XL Businesspark. Het bedrijf kiest bewust voor deze logistieke hotspot.”, zegt Michel Kotteman voorzitter van het dagelijks bestuur van Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT).

Doorlopen procedure omgevingsvergunning

Het XL Businesspark gaat met Kees Smit Tuinmeubelen een ontwikkelovereenkomst aan. De kavel zal ongeveer 4,5 hectare omvatten. Voor de nieuwe vestiging zal een procedure voor een omgevingsvergunning worden doorlopen. Het dc beschikt straks ook over 3.000 vierkante meter aan kantoorruimte, een Experience Center van 7.000 vierkante meter en shop van 1.500 vierkante meter bedoeld voor met name accessoires.

Reageer op dit artikel