nieuws

DHG koopt grond in Moerdijk voor bouw XXL-dc

Warehousing 1165

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG heeft het voormalige terrein in de haven van Moerdijk gekocht. Op dit 14 hectare grote perceel – waar voorheen coatingspecialist Conline was gevestigd – realiseert DHG een XXL-distributiecentrum van 100.000 vierkante meter.

DHG koopt grond in Moerdijk voor bouw XXL-dc

De bouw van dit nieuwe zogeheten Smartlog distributiecentrum zal in het eerste kwartaal van volgend jaar beginnen. De geplande oplevering is in het eerste kwartaal van 2020. Het centraal in de haven van Moerdijk gelegen perceel is gesitueerd naast de containerterminal van Moerdijk. Deze multimodale locatie is het voorlopig laatste perceel in Moerdijk waarop een grootschalige logistieke ontwikkeling mogelijk is.

Meer Smartlogs in ontwikkeling

DHG heeft de afgelopen periode op risico drie Smartlogs in Moerdijk ontwikkeld die voor oplevering al zijn verhuurd. Op dit moment heeft de ontwikkelaar 750.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed in de pijplijn in diverse logistieke hotspots zoals Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Venray, Den Haag en Zwolle. Deze ‘Smartlogs’ worden de komende twee jaar tot ontwikkeling gebracht.

Reageer op dit artikel