nieuws

Welkoop verhuist distributiecentrum van Ede naar Apeldoorn

Warehousing 3323

Welkoop verplaatst zijn distributiecentrum van Ede naar Apeldoorn. Het nieuwe dc en hoofdkantoor van de retailer – een dochteronderneming van Agrifirm – worden gerealiseerd op een bedrijventerrein in Apeldoorn-Noord. Vanuit het nieuwe dc vindt de distributie plaats van 149 Welkoop-filialen.

Welkoop verhuist distributiecentrum van Ede naar Apeldoorn

In Apeldoorn koopt Welkoop een kavel van 4,5 hectare op businesspark Apeldoorn-Noord. Het bedrijf krijgt daarmee de uitbreidingsmogelijkheden die het in Ede niet heeft. Bovendien is voor Welkoop de goede bereikbaarheid via zowel de A1 als de A50 van groot belang.

160 extra arbeidsplaatsen

Jeroen Joon, wethouder economische zaken  van de gemeente Apeldoorn, zegt in een eerste reactie het ‘echt geweldig te vinden dat een gerenommeerd bedrijf als Welkoop voor zijn gemeente. Welkoop neemt de grond voor het distributiecentrum en hoofdkantoor af op een zichtlocatie langs de Oost Veluweweg. De komst van het distributiecentrum levert Apeldoorn 160 extra arbeidsplaatsen op.

 

Lees ook:

Welkoop krijgt meer ondersteuning van Vos

 

 

Apeldoorn steeds aantrekkelijker

De wethouder beschouwt de komst van de Agrifirm-dochter als een bevestiging van de kwaliteiten van Apeldoorn. “Wij liggen als stad goed gesitueerd aan zowel de A1 als aan de A50. Steeds meer bedrijven ontdekken dat. Waar eerder Utrecht ‘de grens’ vormde voor bedrijven, wordt er nu meer en meer gekeken naar Ede, Amersfoort en Apeldoorn.”

Uitbreiding bedrijventerrein Ecofactorij

Daar waar de teller in 2016 en 2017 stokte bij 3 hectare geleverd bedrijventerrein staat de teller voor dit jaar in Apeldoorn inmiddels op 10 hectare. Daarom gaat de Gelderse stad op zoek naar extra ruimte. Hiervoor is inmiddels een onderzoek gestart naar de realisatie van bedrijventerrein Ecofactorij II. De nieuwbouw van Welkoop wordt in de loop van 2020 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel