nieuws

Vanderlande lanceert pick robot in de praktijk

Warehousing 1018

Vanderlande heeft samen met Würth en logistieke software partner Leanware Oy een piece picking ‘cobot-toepassing’ ontwikkeld. De robot kan samen met mensen orders picken.

Vanderlande lanceert pick robot in de praktijk

SIR (Smart Picking Robotics) Zo heet de nieuwste techniek die Vanderlande introduceert. Cobot is een betere term want de piece picking robot die Vanderlande heeft gelanceerd, kan samenwerken met mensen.  De pilot volgt 1,5 jaar nadat Vanderlande de piece picking robot introduceerde op de Duitse beurs Logimat.

Robot vision technologie

Picken  gebeurt via een vaccuümgripper én vision technologie. De robot kan dus zelfstandig kiezen welk product die moet picken en hoe die dat product vervolgens neerlegt. Het voordeel van die vision technologie is ook dat de inleertijd van de robot veel sneller gaat.

 

Robots? Zo kies je de juiste voor jouw bedrijf
Robots worden steeds aantrekkelijker en breder toepasbaar in de logistiek. Maar hoe kies je de juiste voor jouw operatie? Kennis en goed rekenen is het devies.

 

Ook kan de cobot verschillende materiaalsoorten picken en intelligent stapelen. De cobot is operationeel in het logistieke centrum van Würth in de stad Riihimäki, net ten noorden van Helsinki. Het betreft een pilot.

 

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

Terhi Vesala logistiek manager van Würth: “In de praktijk gaat SIR nu naar school. In het begin zullen we leren welk soort producten de cobot aankan, hoe het het pickproces ter plaatse en de meest logische werkverdeling beter kan. Met andere woorden, we ervaren waar deze robot echt toe in staat is.”

Reageer op dit artikel