nieuws

Robots in dc zijn in feite al onmisbaar

Warehousing 1209

Robots in het distributiecentrum zijn geen optie meer maar noodzaak. Ze zijn geen gevaar voor de mens, maar een toegevoegde waarde. Robots vragen wel om aanpassing; ook van het distributiecentrum. Jan-Willem Klinkenberg van TGW geeft tijdens de Material Handling Dag 2018 zijn visie.

Robots in dc zijn in feite al onmisbaar

Sneller, beter, goedkoper. Kortom efficiënter. Dat zijn de eisen van vandaag door de oprukkende e-commerce. Om daar op in te spelen heeft TGW zijn piece picking robot gelanceerd eerder dit jaar. De robot, Rovolution genaamd, kan harde als zachte verpakkingen picken van 20 gram tot 5 kilogram via vacuüm grippers. De ‘stand alone’ robot, dus gescheiden van mensen, maakt gebruik van autonome, intelligente processen om onverwachte gebeurtenissen te corrigeren.

Gevolgen robots centraal op Material Handling Dag 2018

Maar wat is nu exact de toegevoegde waarde van dit systeem en andere material handling oplossingen? En wat betekenen de diverse systemen voor je pand? Jan-Willem Klinkenberg, project sales directeur bij TGW geeft tijdens zijn kennissessie op de Material Handling Dag 2018 een praktisch inzicht in de ontwikkelingen van de afgelopen jaren op het gebied van shuttle techniek, werkstations en robots én een combinatie daarvan.

 

 

Groeiende material handling bedrijven

TGW is een van de grootste material handling spelers ter wereld. De omzet van de top 4 spelers nam in 2017 met dubbele cijfers toe. TGW zag in 2017 de omzet groeien met 61,1% waardoor de Oostenrijkse material handling specialist steeg van plek 12 naar 7. TGW nam in 2016 robotspecialist CHM over. In Nederland hebben ze het nieuwe dc van Bol.com ingericht. In België zijn ze bezig met het nieuwe dc van TVH.

Reageer op dit artikel