nieuws

Nieuw distributiecentrum Medtronic: dit is hem

Warehousing 2033

Medtronic heeft in Heerlen een nieuw distributiecentrum van 33.000 vierkante meter gebouwd. Woensdag was de officiële opening van het EDC.

Nieuw distributiecentrum Medtronic: dit is hem

Tegenover het oude distributiecentrum van Medtronic op Medtec Trilandis heeft de medisch specialist een gloednieuw dc gebouwd. Hierdoor kunnen 15.000 verschillende ziekenhuizen in Europa binnen 24 uur worden bereikt.

Ceva runt het distributiecentrum

De bouw levert niet zoals eerder verwacht 140  extra arbeidsplaatsen op, bovenop de 1.000 bestaande arbeidsplaatsen van Medtronic in Heerlen, maar 300.  De operatie van het nieuwe distributiecentrum, gerealiseerd door logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP, is in handen van Ceva Logistics. De operatie is gericht op de opslag en distributie van Medtronic’s medische hulpmiddelen zoals als implantaten, chirurgische producten en systemen voor patiëntmonitoring.

 

 

Medisch-logistieke campus in Heerlen

De nieuwe faciliteit vormt volgens het medtechbedrijf een springplank voor de verdere groei de komende jaren van de medisch-logistieke activiteiten die al in de regio worden uitgevoerd en de ontwikkeling van de medisch-logistieke campus in Heerlen.
Het nieuwe dc herbergt ook een specifiek gedeelte van de activiteiten van de distributiecentra in Opglabbeek (België) en Rolo (Italië). Deze zijn naar Heerlen overgeheveld. In Nederland heeft Medtronic ruim 1.500 medewerkers in dienst verspreid over vijf vestigingen.

 

distributiecentrum-medtronic

 

Reageer op dit artikel