nieuws

Meer dan 24.000 zonnepanelen op dak dc Distriport Tilburg

Warehousing 1488

Op het dak van het distributiecentrum Distriport Tilburg zijn in totaal 24.310 zonnepanelen geinstalleerd. Het totale zonnestroomsysteem levert een capaciteit van 6,3 miljoen kWh stroom. Logistiek vastgoed ontwikkelaar ProDelta, dat eigenaar is van het pand, meldt dat het hier gaat om het grootste zonnestroomproject van Brabant.

Meer dan 24.000 zonnepanelen op dak dc Distriport Tilburg

De meer dan 24.000 zonnepanelen zijn op een dakoppervlak van 60.000 vierkante meter geïnstalleerd. Het zonnestroomsysteem op het dak van Distriport Tilburg levert volgens ProDelta een totale capaciteit van 6,3 miljoen kWh stroom. Met deze investering kunnen uiteindelijk 1.800 huishoudens worden voorzien van duurzame energie.

Ook een windmolen bij Distriport Tilburg

De logistiek vastgoed ontwikkelaar bouwt met dit project volgens eigen zeggen voort op haar duurzaamheidsbeleid door opnieuw te investeren in een grootschalig zonnestroomproject in logistieke hotspot Tilburg. Vorig jaar werd bij dit distributiecentrum op bedrijventerrein Vossenberg West II, een windmolen in gebruik genomen met een capaciteit van 3,5 Mega Watt en een opgewekt vermogen van 8,2 miljoen kWh aan stroom, goed voor energievoorziening voor 2.350 huishoudens. In aansluiting hierop is dus recent het ‘grootste zonnestroomsysteem van Brabant opgeleverd’.

 

 

Lees ook:

Zonnepanelen logistiek vastgoed: obstakels en mogelijkheden

 

 

 

Distripark Waalwijk krijgt ook zonnepanelen

Genoemde ontwikkelingen, die totaal 4.200 huishoudens voorzien van duurzame energie, sluiten aan op de duurzaamheidsstrategie van de logistiek vastgoed ontwikkelaar want na Distriport Tilburg, waar XPO de e-commerce activiteiten verricht voor kledinggigant H&M, wordt ook het dak van het nog te realiseren Distriport in Waalwijk voorzien van zonnepanelen. Met een dakoppervlak van 70.000 vierkante meter is ook hier ruimte te over voor realisatie van een grootschalig zonnestroomproject.

Grootste zonnestroomproject bij Michael Kors-dc

Recent zijn tal van zonnestroomprojecten gerealiseerd op daken van (mega)-distributiecentra. Het dak van het Michael Kors distributiecentrum in Venlo spant nog altijd de kroon, waar het gaat om aantallen zonnepanelen. Op een dakoppervlak van 80.000 vierkante meter installeerde KiesZon eerder dit jaar meer dan 28.000 zonnepanelen die circa 7.000 MWh aan duurzame energie per jaar opleveren. Dat is voldoende groene energie om ruim 2.000 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom kan aangeboden worden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Reageer op dit artikel