nieuws

DHL: dit is het nieuwe sorteercentrum Amsterdam

Warehousing 3518

DHL Parcel heeft een nieuw sorteercentrum er bij. De nieuwe vestiging in Amsterdam werd donderdag officieel in gebruik genomen. Kosten: 35 miljoen euro.

DHL: dit is het nieuwe sorteercentrum Amsterdam

Het sorteercentrum heeft een oppervlakte van ruim 14.000 vierkante meter. Het pand staat op het Atlaspark in Amsterdam Westpoort. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein.

12.500 pakketten per uur

DHL kan in het nieuwe pand 12.500 pakketten per uur verwerken. De sorteerinstallatie is van Vanderlande. Dit is fors meer dan in de oude situatie. Extra capaciteit die nodig is door de groei van DHL Parcel door de oprukkende e-commerce.

 

Lees ook
BREEAM voor distributiecentra: ‘Excellent’ en ‘Outstanding’ zijn de norm

 

 

4700 zonnepanelen

Het gebouw is ontwikkeld door WDP en gebouwd door Aan de Stegge Twello. Met onder meer 4.700 zonnepanelen voldoet het gebouw aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen. De zonnepanelen zorgen voor 80% van de benodigde elektriciteit. . Ook wordt het gebouw voorbereid op het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s.   DHL heeft 15 vestigingen in Nederland en 6 in België.

 

dhl-amsterdam

 

 

Nieuwe hub Brussel

In Brussel opende de express divisie van DHL begin dit jaar een nieuwe hub op de luchthaven. Een automatisch sorteersysteem voor kleine en grote pakketten vormt het hart van de vernieuwde logistieke operatie.

Reageer op dit artikel