nieuws

Coca-Cola realiseert tweede hoogbouwmagazijn in Antwerpen

Warehousing 1251

Frisdrankproducent Coca-Cola investeert 13,7 miljoen euro in bouw van een tweede geautomatiseerd hoogbouwmagazijn in de productie- en distributievestiging in Antwerpen. Het nieuwe magazijn is – ten opzichte van het huidige hoogbouwmagazijn – volgens Coca-Cola beter in staat om verschillende typen pallets af te handelen. Met de nieuwbouw stijgt het aantal palletplaatsen van 21.000 naar in totaal ruim 30.000.

Coca-Cola realiseert tweede hoogbouwmagazijn in Antwerpen
Coca-Cola European Partners investeert 13,7 miljoen euro in de bouw van een tweede hoogbouwmagazijn in de Antwerpse productie- en distributievestiging.

Naast een verhoging van de flexibiliteit wordt met de komst van het nieuwe hoogbouwmagazijn ook de carbon footprint van de frisdrankgigant in België verminderd, omdat naar schatting op jaarbasis 50.000 kilometer wegtransport wordt vermeden, goed voor een CO2 reductie van 43 ton.

 

 

Lees ook: 

Logistiek vooral efficiënt en duurzaam in verbouwde Coca-Cola fabriek

 

 

 

Coca-Cola: 9.400 extra palletplaatsen

Coca-Cola stelt in een persbericht dat steeds meer klanten bevoorraad willen worden met andere pallets dan de conventionele pallets. Het huidige automatisch hoogbouwmagazijn in Wilrijk (Antwerpen), dat een capaciteit heeft van 21.000 pallets, kan technisch enkel de standaard pallets aan. “Er komt daarom een tweede hoogbouwmagazijn bij van 12 verdiepingen hoog en met een capaciteit van 9.400 extra pallets drankverpakkingen, wat vergelijkbaar is met 360 geladen vrachtwagens”, zegt Guy Vansant, Directeur Logistiek van Coca-Cola in Antwerpen. Vorig jaar investeerde CCEP overigens 2,8 miljoen euro in Wilrijk, om halve pallets te kunnen produceren en die ook te leveren aan de detailhandel.

Opslag bij externe partijen

Door ruimtegebrek en de capaciteit om de pallets van andere types te sorteren, moet op dit moment een aanzienlijk deel van de frisdranken bij externe partijen opgeslagen worden. Dankzij de nieuwe installatie zal het extra transport naar die partners vermeden kunnen worden.

 

 

Lees ook:

Transport Coca-Cola duurzamer door biodiesel-pilot

 

Hoogbouwmagazijn in 2020 klaar

De nieuwbouw start januari volgend jaar en moet in maart 2020 zijn afgerond. “Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 m² worden uitgebreid en er komt een nieuwe luifel met losruimte voor drie extra vrachtwagen”, aldus Vansant. Coca-Cola heeft in Belgie drie productievestigingen: Gent, Antwerpen en Chaudfontaine. Daarnaast telt de frisdrankproducent zes distributiecentra in Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies, Chaudfontaine en Howald (Luxemburg).

 

Reageer op dit artikel