nieuws

Kramp op Material Handling Dag: shuttle systeem en de gevolgen

Warehousing 603

Kramp nam recent een groot shuttle systeem in gebruik. Wat houdt de automatiseringsslag precies in? Maar bovenal: wat zijn de consequenties voor het pand? De logistiek directeur van de groothandel geeft tijdens de Material Handling Dag een uniek inkijkje achter het systeem.

Kramp op Material Handling Dag: shuttle systeem en de gevolgen

Acht maanden bouwde het Achterhoekse groothandelsbedrijf aan een indrukwekkend geautomatiseerd shuttle magazijn. Kort voor de zomer gingen de ruim honderd shuttles live. Het systeem met 134.000 baklocaties met maximaal vier locaties per bak zorgt allereerst voor compacte opslag van veel artikelen op relatief weinig vierkante meters.

 

 

Belangrijker dan dat is de benodigde output, die op een ‘topdag’ deze zomer al even opliep naar 53.000 orderregels. In de toekomst worden deze cijfers nog ruim verdubbeld als het systeem wordt uitgebreid.

Een groot systeem vraagt ook om specifieke aanpassingen aan het pand. Denk aan draagcapaciteit van de vloer, energieverbruik, geluid en warmte. Wat heeft Kramp moeten doen om dit shutle systeem in te passen? Jan Frans Berends, logistiek directeur bij Kramp geeft tekst en uitleg over de keuzes en implementatie tijdens Material Handling Dag 2018 op 3 oktober.

Reageer op dit artikel