nieuws

Seacon Logistics huurt dc van 23.000 m2 in Venlo

Warehousing 1475

Logistiek dienstverlener Seacon Logistics heeft een distributiecentrum in Venlo langjarig gehuurd van logistiek vastgoed ontwikkelaar Logicor. Het dc heeft een omvang van zo’n 23.000 vierkante meter en ligt op bedrijventerrein Venlo Trade Port.

Seacon Logistics huurt dc van 23.000 m2 in Venlo

Het gaat hard met de beschikbare ruimte in logistieke hotspot Venlo. Dit jaar is er al 220.000 vierkante meter aan logistieke ruimte verhuurd, waardoor de huidige logistieke hotspot nummer 3 van Nederland na deze transactie nog slechts 0,3 procent leegstand kent, meldt makelaar Cushman & Wakefield die Logicor adviseerde bij deze transactie.

Uitbreiding voor multimodale groei

Seacon Logistics, op plaats 25 in de laatste editie van de top 100 logistiek dienstverleners, opereert wereldwijd als logistiek dienstverlener met een maritiem karakter. De dienstverlener had behoefte aan een langjarige capaciteitsuitbreiding voor de multimodale groeistrategie. Volgens Seacon past het nieuwe distributiecentrum aan de Celsiusweg (lokaal bekend als VTP5) prima in deze strategie.

Logicor: hoge bezettingsgraad

Logicor, dat vorig jaar in Chinese handen kwam, bezit op dit moment 13,6 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed in de belangrijkste Europese markten. De ontwikkelaar heeft na het sluiten van deze overeenkomst geen leegstand meer in Nederland.

Reageer op dit artikel