nieuws

Bol.com laat logistiek professionals een kijkje nemen

Warehousing 3625

Vorig jaar september trok bol.com alle aandacht met de opening van een eigen nieuw en grootschalig fulfilment center in Waalwijk. Op 18 september krijgen abonnees van Logistiek de gelegenheid om rond te kijken op deze bijzondere locatie, waar voor volgend jaar alweer een start wordt gemaakt met een uitbreiding.

Bol.com laat logistiek professionals een kijkje nemen

Het fulfilmentcenter zal na de uitbreiding verdubbeld zijn in grondoppervlakte en telt dan in totaal 100.000 vierkante meter. Daarmee neemt ook de opslagcapaciteit fors toe voor partners; sinds 2011 verkopen meer dan 21.000 Nederlandse en Belgische ondernemers hun artikelen online via bol.com. Een toenemend aantal van partners maakt gebruik van de dienst Logistiek via bol.com. Juist zij maken de noodzaak tot verdere uitbreiding noodzakelijk, zo snel na de ingebruikname in september 2017 .
“Deze uitbreiding, nog geen jaar na de opening van ons eerste eigen fulfilmentcenter, stelt ons in staat om ook bij toenemende volumes een goede service te blijven verlenen voor onze klanten en voor onze partners die verkopen via bol.com. Het biedt ons behalve de ruimte voor verdere groei tevens de mogelijkheid om te blijven innoveren.” Dat zegt Huub Vermeulen, algemeen directeur bij bol.com in een reactie op de nieuwbouw, die van start gaat in de eerste helft van 2019; de oplevering zal in de loop van 2021 een feit zijn.

Logistiek Live bij bol.com in Waalwijk op 18 september

Logistiek Live bij bol.com in Waalwijk op 18 september

Optimaal werkklimaat

Voor het zo ver is geeft bol.com gelegenheid om de huidige faciliteiten te bekijken, als één van de meest besproken logistieke centra van de afgelopen jaren in de Benelux. Gastheren tijdens de Logistiek Live bijeenkomst op 18 september zijn Erik Jonkers (manager beheer BFC) en Olaf van den Brink (director logistics). Zij zullen de rondleiding verzorgen en vragen beantwoorden.
Het fulfilmentcenter in Waalwijk behoort tot de meest duurzame logistieke gebouwen van dit moment. Net zoals bij van de bouw in 2016, heeft ook de uitbreiding als uitgangspunt een optimaal werkklimaat voor de honderden (en op termijn duizenden) medewerkers.
E-fulfilment partner Ingram Micro zorgt voor het personeel en heeft de dagelijkse leiding in de operatie in handen. De uitbreiding zal in fases gaan, waardoor de huidige medewerkers zo veel mogelijk ongestoord kunnen werken. Door de uitbreiding stijgt de werkgelegenheid met tenminste honderd extra banen. Ook gaat de bouw zoveel mogelijk gepaard met groene en energievriendelijke oplossingen. Zo hanteren bij de bouw betrokken bedrijven de eisen volgens de BREEAM-certificering, met als uitgangspunt de hoogst mogelijke score (‘outstanding’).

Slimme technologie

Bij de uitbreiding worden dezelfde eisen toegepast, die gelden voor een kantoorpand, waardoor de werkomstandigheden voor een dergelijke ruimte erg goed zijn. Aspecten daarbij zijn optimale temperaturen bij alle weersomstandigheden, voldoende en natuurlijk licht, continue toevoer van frisse lucht, geluidswerende materialen en open, ruime werkruimtes.
Intern vormen conveyors, handscanners en shuttlesystemen het hart van de logistieke operatie qua technische voorzieningen. TGW is verantwoordelijk voor alle logistieke systemen. De WMS software is afkomstig van het Franse bedrijf Hardis met het pakket Reflex. Daarmee heeft de online gigant veel flexibiliteit ingekocht. Harm Jans van bol.com sprak daarover tijdens de WMS-dag in 2017. “We hoeven niet zelf aan de kern te sleutelen. Maar we kunnen wel van alles toevoegen met onze uitgebreide staf aan ICT professionals. Dat vereist goed partnership en het overdragen van kennis.”
In het oog lopend is verder de samenwerking met PostNL. Het sorteerproces van de pakketbezorger gebeurt in hetzelfde pand. Het is de eerste keer, dat PostNL inhouse het sorteerproces uitvoert.

Voorwaarden voor deelname

Deelname aan de Logistiek Live bijeenkomst op 18 september is beperkt tot 25 personen. Abonnees van Logistiek kunnen zich gratis inschrijven – deze Logistiek Live is bestemd voor logistiek professionals, die werkzaam zijn bij verladers, fulfilmentbedrijven en logistiek dienstverleners (waaronder warehousemanagers, supply chain professionals, distributiemanagers, managers van groothandels- en transportbedrijven).

 

Reageer op dit artikel