nieuws

Van Soest en Bram van Tuyl nemen A2 Coldstorage over

Warehousing 1280

Van Soest en Bram van Tuyl nemen A2 Coldstorage over

Vrieshuis A2 Coldstorage uit het Gelders Gameren is voor een onbekend bedrag overgenomen door Van Soest Coldstores en plaatsgenoot Transportbedrijf Bram van Tuyl. De overname werd eind juni beklonken.

Met vestigingen in Rijkevorsel, Venlo en nu ook Gameren (gemeente Zaltbommel) beschikt Van Soest Coldstores nu over een uitgebreid netwerk van warehouses en verbreedt zij naar eigen zeggen haar dienstenpakket. Op de drie strategisch gekozen locaties kan Van Soest Coldstores de logistiek voor haar klanten dankzij de overname van A2 Coldstorage nog efficiënter verzorgen. Ook zorgt de overname ervoor dat Van Soest de huidige capaciteit van 75.000 pallets uitbreidt naar een capaciteit van in totaal 95.000 pallets.

Temperen en droogopslag

In de vestiging in Gameren biedt Van Soest Coldstores naast het transport nu ook het ‘tempereren’ en het inpakken van producten aan. Bij tempereren worden diepgevroren producten op een gecontroleerde manier ontdooid naar de gewenste temperatuur. Bij het inpakken worden diepgevroren producten in zakken verpakt in consumenten- of groothandelseenheden. Ook droogopslag behoort in Gameren tot de mogelijkheden.

Van Soest: ‘uitbreiding bestaande diensten’

“De extra activiteiten bij Van Soest Coldstores in de nieuwe vestiging in Gameren vormen een mooie uitbreiding op onze bestaande diensten.” stelt Roy Roelofsma van Van Soest Coldstores. Ook is volgens Roelofsma de samenwerking met logistiek dienstverlener Bram van Tuyl & zn. een meerwaarde. “Omdat we nu zowel warehousing als transport kunnen aanbieden.”

Van Tuijl: ‘strategischer positioneren’

Ook John Van Tuijl stelt dat door de overname van A2 Coldstorage er een verbreding ontstaat van het dienstenpakket van de logistiek dienstverlener. “We willen meer worden dan een vervoerder die van A naar B rijdt. Door de nieuwe samenwerking met Van Soest kunnen we ons nu nog strategischer positioneren.”

Reageer op dit artikel