nieuws

UPS vergroot slagkracht in Europa met nieuwe hub

Warehousing 1764

UPS vergroot slagkracht in Europa met nieuwe hub

UPS heeft een nieuw, geavanceerd sorteercentrum geopend bij Parijs. Het nieuw complex is onderdeel van een veel groter Europees expansieplan.

Het nieuwe sorteercentrum nabij Parijs is 30.000 vierkante meter groot en maakt crossborder e-commerce mogelijk in de regio evenals efficiënte last mile. De hub biedt werk aan zo’n 1000 mensen. De faciliteit van 100 miljoen dollar omvat vier voetbalvelden. Hiermee is het de grootste investering die UPS ooit in Frankrijk heeft gedaan, aldus  Nando Cesarone, president van UPS International.

37.000 pakketten per uur

De Paris hub helpt bedrijven in Europa om sneller en met grotere efficiëntie klanten te bereiken. Het gebouw is op een strategisch punt in Europa geplaatst en is net zo modern als efficiënt, aldus de pakketreus. Het gebouw is uitgerust met geavanceerde technologie en geautomatiseerde sorteerapparatuur. De hub heeft de potentie om tot 37.000 pakketten per uur te sorteren. Dat is twee keer zoveel dan de capaciteit van de twee faciliteiten van Chilly-Mazarin en Savigny die het sorteercentrum vervangt.

Nieuwbouwprojecten Nederland

De Parijse hub is onderdeel van een groot expansieplan van UPS in Europa. UPS investeert 2 miljard dollar tot 2019 om het aantal bestemmingen te vergroten, verzendtijden te versnellen en capaciteit te vergroten. UPS, dat sinds 1985 actief is in Nederland, biedt heeft op dit moment 16 distributiecentra in Nederland. In de afgelopen jaren heeft UPS ook fors geïnvesteerd in de vernieuwing van de distributiecentra in Amsterdam, Roermond, Venlo, Schiphol en Heerenveen.

Nieuwe sorteercentra Utrecht Eindhoven

Begin dit jaar nam UPS  in Utrecht een nieuw sorteer- en bezorgcentrum van 12.000 vierkante meter in gebruik. Het centrum heeft een sorteercapaciteit tot 6.800 pakketten per uur. Binnenkort komt daar een groot sorteercentrum in Eindhoven bij. UPS investeert 130 miljoen euro in een nieuw sorteer- en distributiecentrum in de lichtstad. In het pand komt een sorteerinstallatie met een capaciteit van in eerste instantie 29.000 pakketten per uur.

Reageer op dit artikel