nieuws

Penske neemt intrek in nieuw crossdock bij Schiphol

Warehousing 1292

Penske neemt intrek in nieuw crossdock bij Schiphol

Logistiek dienstverlener Penske Logistics Europe is in Nederland verhuisd naar een groter crossdock-magazijn. Het nieuwe onderkomen is in Rozenburg, op een steenworp afstand van luchthaven Schiphol.

Voorheen was het crossdock magazijn van Penske Logistics Europe gevestigd in Nieuw-Vennep, op ongeveer 10 kilometer afstand van de luchthaven. Het hoofdkantoor van Penske Logistics Europe bevindt zich in Roosendaal.

Faciliteit is 20.000 vierkante meter groot

De nieuwe faciliteit van de logistiek dienstverlener heeft een omvang van 20.000 vierkante meter. Momenteel huurt Penske Logistics 2.000 vierkante meter aan magazijnruimte, met de optie voor meer ruimte. De logistiek dienstverlener verzorgt de logistiek voor een tiental klanten vanaf deze locatie, voornamelijk actief binnen de auto-industrie. Ook levert het bedrijf e-commerce- en makelaarsdiensten voor andere expediteurs.

Flexibele oplossing in de buurt van Schiphol

“We zijn de vorige faciliteit in Nieuw-Vennep ontgroeid,” verklaart Jaap Smink, regio supply chain manager bij Penske. “We maken een groei door en we hadden behoefte aan een flexibele oplossing in de buurt van luchthaven Schiphol.” Volgens Smink beschikt het nieuwe crossdock ook over een zogenaamd rolbedsysteem, waarmee het eenvoudiger wordt makkelijker wordt om luchtvracht af te handelen. Bij deze activiteiten maken we steeds meer gebruik van ULD’s (unit load devices).”

Penske: in 2017 AEO gecertificeerd

Begin vorig jaar ontving Penske een AEO-certificaat (Authorized Economic Operator). Die licentie past de logistiek dienstverlener toe op de Schiphol-locatie en het zorgt ervoor dat de verzending binnen de Europese Unie eenvoudiger wordt. Dit geldt eveneens voor het ontvangen van zendingen uit de hele wereld.

Reageer op dit artikel