nieuws

Yusen opent 2 nieuwe distributiecentra op 1 dag in Benelux

Warehousing 1886

Yusen Logistics heeft op donderdag 14 juni twee nieuw sites voor farma-logistiek in gebruik genomen. De twee warehouses zijn in Antwerpen en Oud-Gastel.

Yusen opent 2 nieuwe distributiecentra op 1 dag in Benelux
© 2018 Foto: Nils van Houts

Rond het middaguur vond de opening van het Yusen Logistics Antwerp Healthcare Center in Melsele, België, plaats. Het state-of-the-art Antwerp Healthcare Center, aangrenzend aan het bestaande Yusen Logistics Antwerp Distribution Center is voorzien van een ‘ambient’ opslagfaciliteit (15-25°C)  De capaciteit is circa 10.000 palletplaatsen. Ook herbergt het dc een coldstore (2-8°C) sectie met een capaciteit van ruim 4000 pallets.

Logistieke hotspot West-Brabant

Later die dag werd het Yusen Logistics Roosendaal Healthcare Center, gelegen op industriegebied Borchwerf II in Oud Gastel geopend. Deze gecertificeerde farma-logistieke site in logistieke hotspot West-Brabant, is ontwikkeld als antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen van geneesmiddelenproducenten in Nederland. Ook dit warehouse, met een totaaloppervlakte van ruim 11.000 m², is opgesplitst in een cold-store (2-8°C) en een omgevingstemperatuur (15-25°C) sectie. Ook is er een speciaal beveiligde narcotica opslagruimte.

Reageer op dit artikel