nieuws

Vijf opmerkelijke nieuwbouwprojecten: derde PGS 15 warehouse voor Neele-Vat

Warehousing 2388

Vijf opmerkelijke nieuwbouwprojecten: derde PGS 15 warehouse voor Neele-Vat

De logistiek vastgoedmarkt floreert als nooit tevoren. Tal van nieuwbouw projecten zijn op dit moment gaande of zitten nog in de pijplijn. Een nieuwe greep uit de database van Cobouw Bouwberichten.nl met opmerkelijke nieuwbouw projecten van onder andere Neele-Vat dat samen met een Turkse partner op de Maasvlakte een derde PGS15 warehouse bouwt.

1. Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics breidt haar opslag van gevaarlijke stoffen uit en opent volgend jaar een derde warehouse op de Maasvlakte. Dit nieuwe dc van circa 21.000 vierkante meter is bedoeld voor de opslag van koopmansgoederen (circa 12.500 vierkante meter) en verpakte gevaarlijke stoffen (circa 6.000 vierkante meter). Neele-Vat bouwt het nieuwe distributiecentrum in samenwerking met het Turkse Arkem Chemicals. Het pand krijgt 9 docks. De funderingswerken zijn inmiddels gestart.

2. Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs wordt op een totale kaveloppervlak van 7 hectare een distributiecentrum gerealiseerd van circa 48.000 vierkante meter. Het logistieke centrum is onderverdeeld in 4 separate geschakelde units van 10.000 vierkante meter elk.

3. In Markelo wil SIMbeton zijn bedrijfsgebouwen uitbreiden met onder meer een productiehal, een silo en 2 opslaghallen. De gemeente geeft geen vergunning voor de bouw van de 2 opslaglocaties omdat de bebouwing niet binnen de toegestane minimale afstand tot het kanaal is. Door de uitbreiding zou transport in plaats van over de weg over het water de uitstoot van CO2 met minimaal 50% reduceren.

4. In Venray gaat logistiek vastgoed ontwikkelaar na de sloop van de Inalfa fabriek aan de Maasheseweg een SMARTLOG distributiecentrum van 50.000 vierkante meter realiseren. De sloop is al gestart, daarna wordt de grond gesaneerd door GreenSoil met de in-situ techniek. Stepforward coördineert het saneren en bouwrijp maken van de grond.

5. TTS (Texo Trade Services) realiseert een nieuwe bedrijfshal met magazijn (circa 5.000 vierkante meter) en kantoren (circa 1.000 vierkante meter) op bedrijventerrein Gouwe Park in Moordrecht. Installateurs zijn bekend bij de aannemer. Duurzaam project vanwege energieneutraal pand dankzij vloerverwarming, warmtewisselaars en zonnepanelen.

Voor meer informatie: Bouwberichten.nl.

Reageer op dit artikel