nieuws

Vijf opmerkelijke nieuwbouw projecten: Aviko start eindelijk bouw vrieshuis

Warehousing 3128

Vijf opmerkelijke nieuwbouw projecten: Aviko start eindelijk bouw vrieshuis

De logistiek vastgoedmarkt floreert als nooit tevoren. Tal van nieuwbouw projecten zijn op dit moment gaande of zitten nog in de pijplijn. Een nieuwe greep uit de database van Cobouw Bouwberichten.nl met opmerkelijke nieuwbouw projecten van Aviko dat eindelijk start met de bouw van een groot vrieshuis en een wel heel opmerkelijk project: het grote nationale kunstdepot in Amersfoort, waar kunstcollecties van onder andere het Rijksmuseum en het Openlucht Museum komen te liggen.

1. Het had flink wat voeten in de aarde, maar Aviko is eindelijk begonnen met de bouw van een nieuw groot vrieshuis op bedrijventerrein Steenderdiek in het Gelderse Steenderen. Het vrieshuis -een ontwerp van Bessels architekten en ingenieurs uit Twello – wordt 35 meter hoog en beschikt straks over 40.000 palletplaatsen. Het pand voldoet straks aan de hoogste duurzaamheidsnorm met een BREEAM Outstanding certificering. Het vrieshuis omvat 11.000 vierkante meter industrie/magazijnruimte en 400 vierkante meter kantoorruimte. Deze maand is gestart met voorbereidende werkzaamheden zoals het aanleggen van rioleringen en putten en een noodweg. De bouw van het vrieshuis start na de zomerperiode daadwerkelijk.

2. Het nieuwe nationale kunstdepot Collectiecentrum Nederland (CCNL) wordt gebouwd in de wijk Vathorst in Amersfoort. In In het gebouw worden in totaal 675.000 objecten uit de collecties van het Rijksmuseum, het Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ondergebracht. Het zijn stukken uit de collectie die niet permanent tentoongesteld worden door deze musea. Het gaat om allerlei voorwerpen, van schilderijen tot kleding en van meubels tot voertuigen. Het depot krijgt een omvang van 30.000 vierkante meter. De bouw is half mei gestart. De oplevering is gepland voor 2020.

3. Verbo is een bedrijf gespecialiseerd in de productie van, en handel in producten voor de bouw,- en schildersgroothandel. Door groei van het bedrijf is uitbreiding noodzakelijk. De nieuwbouw van Verbo is gepland achter de bestaande vestigingslocatie in Tilburg. Op een kavel van 50 x 70 m komt een bedrijfshal met magazijn van circa 1.600 vierkante meter gecombineerd met 600 vierkante meter kantoorruimte. Start van de bouw is onbekend. Conferm – ook specialist in de bouw van distributiecentra – is verantwoordelijk voor de betonskeletbouw.

4. Print- en fulfilmentbedrijf Probo wil uitbreiden met een nieuw bedrijfspand. Het pand krijgt een productiehal, kantoorpand en een magazijn en is gevestigd in Dokkum. Dijkstra Draisma en Damstra verzorgen de nieuwbouw van het kantoorpand. Bouwbedrijf Postma en DRS bouwen de productiehal.

5. Zoals bekend heeft PostNL grootste bouwplannen. 1 van de 11 nieuwe, geplande sorteercentra komt in logistieke hotspot Almere. Dit nieuwe sorteercentrum verrijst op bedrijventerrein Stichtsekant en krijgt 58 docks voor bestelbussen en 14 docks voor vrachtwagens. PostNL wil in augustus met de bouw starten.

Voor meer informatie: Bouwberichten.nl

Reageer op dit artikel