nieuws

Sligro bouwt nieuw distributiecentrum in Deventer

Warehousing 4570

Sligro bouwt nieuw distributiecentrum in Deventer

Sligro wil in Deventer een nieuwe distributiecentrum realiseren waar werkgelegenheid is voor 200 tot 250 mensen. Voor de bouw van het foodservice dc heeft de groothandel een kavel van ruim 4,8 hectare gekocht op A1 Bedrijvenpark in Deventer.

Het distributiecentrum wordt volgens Sligro het centrale distributiepunt voor oost en midden Nederland. Volgens Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice, is nieuwbouw nodig om de groei van Sligro in deze regio op te kunnen opvangen. Daarnaast willen we de horecabevoorrading voor Heineken (frisdrank, koffie en wijn, red.) in het logistieke proces kunnen integreren. Vanuit Deventer kunnen we onze klanten en die van Heineken in oost en midden Nederland nog beter bedienen en maken we per saldo minder vrachtwagenkilometers.”

 

Lees ook:

Sligro en Heineken: nieuw distributienetwerk en nog beter bundelen

 

Sligro: Werk voor 200 tot 250 mensen

De bouw van het nieuwe dc betekent dat werkzaamheden in de Sligro-vestiging in Enschede en het Heineken distributiecentrum in Deventer verplaatst worden naar A1 Bedrijvenpark Deventer. Het personeel is hierover, zo meldt Sligro, geïnformeerd. Medewerkers en chauffeurs kunnen allemaal meeverhuizen naar de nieuwe vestiging. Daar is werk voor 200 tot 250 mensen, waarvan een deel zal bestaan uit nieuwe banen.

‘We hebben veel mensen nodig’

“Er gaan veel vacatures komen voor het nieuwe distributiecentrum. We hebben veel meer mensen nodig dan dat er nu opgeteld werken in Enschede en Deventer. We verwachten ook dat enkele mensen in Enschede niet meegaan”, zegt Dirk van Iperen, directeur bij Sligro tegen De Stentor zaterdag.

Lees ook:

BREEAM voor dc’s: ‘Excellent’ en ‘Outstanding’ zijn de norm

BREEAM Outstanding of Excellent

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd volgens de nieuwste standaard in logistiek vastgoed en voldoet aan alle moderne eisen wat betreft duurzaamheid. De ambitie ligt hoog ligt daarbij hoog want Sligro streeft naar een dc dat voldoet aan de BREEAM-standaard Excellent of Outstanding. Naar verwachting start de bouw begin volgend jaar.

Reageer op dit artikel