nieuws

Nippon Express dc Maasvlakte groeit naar XXL-omvang

Warehousing 1830

Logistiek dienstverlener Nippon Express Nederland breidt zijn huidige distributiecentrum op de Maasvlakte in Rotterdam uit met 32.000 vierkante meter. Met deze uitbreiding krijgt het XXL-dc, waar Nippon sinds 2015 in is gevestigd, een omvang van boven de 100.000 vierkante meter.

Nippon Express dc Maasvlakte groeit naar XXL-omvang

Door de uitbreiding wordt dit distributiecentrum dat Nippon Express huurt, als eerste in de Rotterdamse haven uit boven de 100.000 vierkante meter. De Japanse logistiek dienstverlener kent al een lange historie in de haven van Rotterdam. Sinds eind jaren zeventig is het bedrijf al actief in Nederland vanuit de Maasstad.

Distributie van Canon-producten

Sinds begin 2015 huurt Nippon Express al een warehouse in de XXL-categorie op de Maasvlakte. Dit pand heeft een omvang van 70.000 vierkante meter en is eigendom van logistiek vastgoed investeerder W.P. Carey. Dit dc fungeert onder andere als Europese hub voor elektronica gigant Canon.

Grootste dc van Rotterdam

De uitbreiding die nu gaat plaatsvinden, bedraagt exact 31.487 vierkante meter extra magazijn- en 1.130 vierkante meter kantoorruimte. In totaal komt het distributiecentrum daarmee op 103.951 vierkante meter, wat het pand tot het grootste distributiecentrum van Rotterdam maakt en tevens één van de grootste in Nederland. Het Amerikaanse W.P. Carey kocht het distributiecentrum eind 2015 voor ongeveer 38 miljoen euro van logistiek vastgoed ontwikkelaar Borghese Logistics. Laatstgenoemde had het pand in oktober 2014 opgeleverd aan Nippon.

Nieuw distributiepark op Tweede Maasvlakte

“Deze uitbreiding onderstreept de positie van de Maasvlakte als logistieke hub”, verklaart zegt Danny Levenswaard, manager Distribution & Warehousing Havenbedrijf Rotterdam. Datzelfde Havenbedrijf besloot eerder dit jaar dat op 100 hectare op de Tweede Maasvlakte een nieuw distributiepark komt. Dit ‘Distripark Maasvlakte West’ is op dit moment de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven.

Reageer op dit artikel