nieuws

Heylen Warehouses koopt grote kavel in Lansingerland

Warehousing 2290

Heylen Warehouses koopt grote kavel in Lansingerland

De gemeente Lansingerland heeft aan logistiek vastgoed ontwikkelaar Heylen Warehouses een kavel verkocht van bijna 7 hectare. Heylen en Lansingerland ondertekenden gisteren tijdens de Provada verkoopovereenkomst.

Op de kavel verrijst een modern warehouse met bijbehorende mezzanine en kantoorruimte met een totaal oppervlak van circa 48.000 vierkante meter. Het logistieke centrum – dat Heylen realiseert volgens een beproef concept – is onderverdeeld in 4 separate geschakelde units van ieder ca. 10.000 vierkante meter. “We verwachten het pand begin Q2 van 2019 op te leveren”, stelde Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses Caspanni na de ondertekening van de verkoopovereenkomst op de vastgoed vakbeurs Provada die vandaag zijn laatste beleeft.

Lees ook:

A12 Corridor: ‘concurreren met gevestigde logistieke hotspots’

Perfecte locatie voor e-fulfilment en last mile

Volgens Caspanni is gekozen voor deze locatie omdat deze strategisch ligt in het centrum van de snelwegruit A16, A13, A20 en A12 en in de directe nabijheid van Rotterdam-The Hage Airport. “Deze locatie is perfect gelegen voor e-fulfilment en last mile deliveries naar steden als Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer”, aldus Caspanni.

Strategische ligging Metropoolregio Rotterdam-Den Haag

Lansingerland – onderdeel van de logistieke hotspot A12 Corridor- en Heylen waren al geruime tijd in gesprek over de realisatie van een groot logistiek centrum op bedrijvenpark Oudeland. “Met deze ondertekening zetten we de eerste stap op weg naar de realisatie van een prachtig logistiek centrum. De aankoop van het kavel door Heylen bevestigt de strategische ligging van onze gemeente in het centrum van de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag”, zegt wethouder Abee van de gemeente Lansingerland, dat in de laatste logistieke hotspot verkiezing eindigde op een veertiende plaats.

Reageer op dit artikel