nieuws

fonQ start bouw nieuw distributiecentrum

Warehousing 2187

fonQ start bouw nieuw distributiecentrum

Webwinkel fonQ is begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Het dc in aanbouw komt op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

Het nieuw te bouwen distributiecentrum van 22.000 vierkante meter biedt twee keer meer ruimte dan het huidige magazijn van fonQ. Maar bovenal biedt het dc meer efficiency. Belangrijk uitgangspunt van het nieuwe dc is centralisering. Met de komst van een nieuw distributiecentrum is het logistieke proces van fonQ straks weer onder één dak.

Centralisering distributiecentra

Het online warenhuis heeft nu vier verschillende magazijnruimtes in gebruik, verspreid over Lage Weide (e-fulfilment hotspot van Nederland). Gevolg van deze versnippering is dat Fonq, om klantbeloftes waar te kunnen blijven maken, zijn cut-off tijd heeft moeten terugdraaien van middernacht naar elf uur ’s avonds. Het nieuwe pand, moet aan die in-efficiency en einde maken.

fonQ blijft op Lage Weide

Het nieuwe pand van fonQ komt naast het distributiecentrum van Hema te liggen, het laatste stuk beschikbare grond op Lage Weide. De nieuwe locatie ligt hemelsbreed op nog geen kilometer afstand van het huidige kantoor.

 

Reageer op dit artikel