nieuws

Brand treft Jan Linders en C. van Heezik

Warehousing 3383

Brand treft Jan Linders en C. van Heezik
Een vrachtwagen bij het distributiecentrum van Jan Linders in Nieuw Bergen brandde zaterdagochtend volledig uit. Foto: Maasduinencentraal.nl

Zowel logistiek dienstverlener C. van Heezik in Utrecht als supermarktbedrijf Jan Linders in Nieuw Bergen hebben beide te maken gehad met een zware brand. Eerst was het afgelopen donderdagnacht raak bij C. van Heezik waar zeven koeltrailers van C. Van Heezik volledig in de as werden gelegd. Bij het dc van Jan Linders vatte afgelopen zaterdag een vrachtwagen vlam die geparkeerd stond aan een van de laaddocks.

In de nacht van donderdag op vrijdag ontving de brandweer een brandmelding bij de koelvries specialist uit Utrecht. Volgens de brandweer ontstond de brand in een van de koeltrailers die stonden opgesteld op het terrein van C. van Heezik gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide. Na de melding sloeg de brandweer meteen groot alarm omdat de opleggers vlak naast elkaar stonden geparkeerd. Het vuur dreigde over te slaan naar het bedrijfspand waar de trailers bij stonden geparkeerd. De brandweer kon niet voorkomen dat zeven opleggers uitbrandden. De brand is niet overgeslagen naar het bedrijfspand van de logistiek dienstverlener, maar de gevel is wel zeer zwaar beschadigd, meld het AD vrijdag.

Oorzaak waarschijnlijk kortsluiting

Bij een brand in de nacht van donderdag op vrijdag afgelopen week zijn op het terrein van logistiek dienstverlener C. van Heezik in Utrecht zeven trailers in de as gelegd. © 112mediautrecht

Managing director Joop Arends laat aan het AD (editie Utrecht, red.) weten dat de brand bij de vrieslogistiek specialist vermoedelijk is ontstaan door kortsluiting, al staat dat nog niet definitief vast. “Alle trailers stonden klaar voor de vroege ritten. Een chauffeur die vroeg aanwezig was, heeft de brand ontdekt en heeft meteen alarm geslagen. Toen ik kwam, had de brandweer al opgeschaald.”

Waterschade aan bedrijfspand

De brand is volgens Arends niet beperkt gebleven tot de opleggers. Ook het pand waar de trailers tegenaan stonden, heeft schade. “In het pand is door de hitte de sprinkler-installatie in werking gegaan. Dus in het pand is er ook nog waterschade.” Volgens de directeur zijn als gevolg van de klant tientallen klanten gedupeerd.

 

Truck vloog in brand bij dc Jan Linders

Bij het distributiecentrum van Jan Linders in Bergen (Noord-Limburg) was het zaterdagochtend raak. Een vrachtwagen die geparkeerd stond aan een van de laaddock brandde volledig uit. De brand is volgens de brandweer ontstaan in het dak van de vrachtwagen. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen het dc bereikten. Wel is er rook de expeditie-ruimte binnengedrongen.

Deel voorraad moet worden vernietigd

Later op de ochtend werd bekend dat een deel van de voorraad in het Jan Linders dc als gevolg van zware rookschade moet worden vernietigd. Regionale nieuwswebsite 1Limburg meldt dat het gaat om verpakte houdbare producten die op de expeditie klaar stonden voor transport richting de winkels. “We zijn nu met de brandweer en met experts aan het kijken of deze producten nog gebruikt kunnen worden”, verklaart directeur Leo Linders aan 1Limburg. “Gelukkig waren alle versproducten al op transport toen het vuur uitbrak.”

Lege schappen dreigen

Linders laat weten dat klanten van de supermarkt afgelopen weekend niets hebben gemerkt van de brand. Er zijn nu nog genoeg voorraden bij de winkels, maar maandag en dinsdag dreigen er lege schappen. Op de eigen website waarschuwt het supermarktbedrijf inmiddels dat als gevolg van de brand producten de komende dagen minder goed leverbaar zijn.

Reageer op dit artikel