nieuws

Robot T Sort wil nu Europa veroveren

Warehousing 2039

Robotproducent Libiao heeft zijn zinnen gezet op Europa. Na China en Amerika is nu het oude continent aan de beurt. T Sort claimt alle producten te kunnen sorteren.

Robot T Sort wil nu Europa veroveren

Een kruising tussen Autostore en Kiva. Dat is het sorteerssysteem t Sort in eerste oogopslag. De Chinese robotproducent toonde zijn sorteersysteem op de CeMAT 2018 en niet zonder reden. De Chinezen willen na China ook Europa veroveren met hun specifieke sorteerrobots.

T Sort zijn Kiva achtige robots waarop een bak kan worden gemonteerd die kan kiepen. De bakken kunnen aangepast worden aan de benodigde hoogte en grootte van het te sorteren product. Hierdoor kan volgens de Chinese producent vele soorten goederen worden gesorteerd; van schoenen tot breekbare goederen en van pakketten tot accessoires. De goederen die gesorteerd moeten worden, worden op de robot geplaatst waarna hij zelfstandig de snelste weg vindt  naar de sorteerlocatie. Aangekomen op de juiste locatie kiept hij het product in de juiste bak, shute of rek.

 

 

 

Om beschadigingen te voorkomen, kan de snelheid en hellingsgraad (tot 80 graden) van het kiepmoment  worden aangepast. T-Sort heeft een rijsnelheid van 2 meter per seconde en kan tot 5 kilo transporteren. Het systeem kan, afhankelijk van het aantal robots, 2000 tot 50.000 artikelen per uur sorteren. De oplaadtijd is 5 minuten, de batterijduur 4 uur en gaat 10 jaar mee aldus de producent.

Lees ook
Robots? Zo kies je de juiste voor jouw bedrijf

 

De t-Sort is in China al een bekend fenomeen. Diverse grote post- en pakketbedrijven werken er al mee sinds 2016. Victoria Secret in Amerika volgt in mei samen met een andere grote partij dit in samenwerking met de Amerikaanse partner Tompkins Robotics.  Via de CeMAT moet nu Europa volgen. De Chinezen en Tompkins willen onder meer via bekende system integrators voet aan de grond krijgen.

Reageer op dit artikel