nieuws

Picnic zet zijn zinnen op Zuid-Nederland

Warehousing 3086

Picnic zet zijn zinnen op Zuid-Nederland

Picnic heeft zijn zinnen gezet op Noord-Brabant. De online supermarkt bouwt een distributiecentrum van duizenden vierkante meters in Eindhoven.

Picnic blijft maar bouwen. Na het distributiecentrum in Diemen, dat vorige maand open ging, en het geplande dc in Utrecht, volgt nu Eindhoven. Het nieuwe dc in Eindhoven moet de uitrol naar Noord-Brabant mogelijk maken. Het nieuwe distributiecentrum krijgt een oppervlakte van ruim 18.000 m². Met de uitbreiding verdubbelt Picnic zijn landelijke dc-oppervlakte bijna. De nieuwe locatie aan de Achtseweg Noord wordt momenteel verbouwd. Het dc moet in mei dit jaar volledig operationeel zijn.

Werkgelegenheid

In het nieuwe distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld. Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid voor 300 tot 500 mensen. Voor de uitbreiding naar het zuiden zijn dit jaar ruim 200 bezorgers nodig, verspreid over de verschillende steden in Noord-Brabant en later mogelijk Limburg. Half mei gaat Picnic in Breda en Tilburg voor het eerst de boodschappen gratis aan huis bezorgen. Frederik Nieuwenhuys, mede-oprichter Picnic: “Breda en Tilburg zijn als eerste aan de beurt. Welke steden daarna volgen weten we nog niet, dat hangt af van de snelheid waarmee we geschikte bedrijfsruimte voor onze lokale hubs vinden.”

 

Lees ook
Picnic ontpopt zich tot logistieke dienstverlener

 

Nationaal en internationaal uitbreiden

De uitbreiding naar het zuiden is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Het bedrijf is inmiddels actief in 40 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd staat op 418. Picnic heeft zo’n 1900 mensen in dienst, waaronder ruim 800 bezorgers. Vorige week startte de online supermarkt ook zijn operatie in Duitsland. Vanuit het Duitse Viersen in Noordrijn-Westfalen bedient Picnic enkele kleine Duiste plaatsen.

 

Reageer op dit artikel