nieuws

Kuehne + Nagel stuit op verzet bij dc-uitbreiding in Tiel

Warehousing 5916

Kuehne + Nagel stuit op verzet bij dc-uitbreiding in Tiel

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel moet als aan stuit op verzet van omwonenden bij haar plannen om een deel van een bestaand distributiecentrum in Tiel uit te breiden. Ze hebben de Raad van State gevraagd om de omgevingsvergunning voor uitbreiding van het dc te vernietigen.

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel wil het dc -dat een aantal jaren geleden in gebruik is genomen op bedrijventerrein Medel – uitbreiden. Dit is tegen de zin van de omwonenden, melden de lokale nieuwswebsites StadBuren.nl en StadTiel.nl.

Dc-uitbreiding moet aangepast worden

Kuehne + Nagel heeft volgens de omwonenden feitelijk een risico genomen om al te gaan bouwen voordat de vergunning voor de uitbreiding definitief is goedgekeurd. De eis van de bezwaarmakers gaat echter niet zo ver dat het nu gebouwde deel weer moet worden afgebroken. Ze vinden wel dat het dc -dat een uitbreiding is van het pand dat in 2014 in gebruik werd genomen– moet worden aangepast door meer parkeerplaatsen aan te leggen en te zorgen dat het pand beter wordt ingepast in de omgeving.

Gemeente wijkt af van parkeerbeleid

De advocaat van de omwonenden voerde afgelopen woensdag bij de Raad van State aan dat de gemeente Tiel bij het verlenen van de vergunning onterecht is afgeweken van zijn eigen parkeerbeleid. Daardoor zijn er veel minder parkeerplaatsen aangelegd dan het beleid eist. De gemeente is uitgegaan van relatief weinig werknemers bij het distributiecentrum van Kuehne + Nagel. Daardoor is ook veel minder parkeerruimte nodig. In de praktijk blijkt volgens de Gelders gemeente nu ook dat er ruim voldoende parkeerplaatsen zijn.

‘Niet uitgaan van behoefte Kuehne + Nagel’

De advocaat van de omwonenden blijft er bij dat de bouw van het dc niet is voltooid en dat de parkeerbehoefte hoe dan ook zal groeien. Bovendien moet de gemeente niet uitgaan van de behoefte van Kuehne + Nagel. Het is in theorie volgens de advocaat mogelijk dat de logistiek dienstverlener weer vertrekt en dat het complex door een ander bedrijf zal worden gebruikt. Als dat bedrijf veel meer werknemers heeft, zal de parkeerruimte te klein zijn en dreigt de omgeving parkeeroverlast te krijgen.

Raad oordeelt over zes weken

Ook de inpassing van het bijna 15 meter hoge dc blijkt een probleem voor de omwonenden omdat het pand boven de wal uittorent. De gemeente wil niet ingrijpen en wil de wal niet aanpassen. Die voldoet, laat een woordvoerder aan Stadburen.nl weten. De Raad oordeelt over zes weken.

Reageer op dit artikel