nieuws

Dachser neemt crossdock-uitbreiding in gebruik

Warehousing 1910

Logistiek dienstverlener Dachser heeft in het Gelderse Zevenaar een nieuw crossdock van 3.319 vierkante meter in gebruik genomen. De uitbreiding van de crossdockcapaciteit was volgens Dachser ‘hoogst noodzakelijk door een snelle toename van de logistieke activiteiten’.

Dachser neemt crossdock-uitbreiding in gebruik

Vorig jaar april tekenden Dachser en de gemeente Zevenaar een koopovereenkomst voor de aankoop van 8.100 vierkante meter grond op logistiek bedrijvenpark BusinessPark 7Poort. De logistiek dienstverlener is daarna gestart met de uitbreiding van de bestaande overslagruimte (7.092 vierkante meter).

Meer parkeerruimte voor vrachtwagens

In het nieuwe gedeelte zijn 30 laadperrons gebouwd. Tegelijkertijd werd de portiersloge vernieuwd, de parkeerruimte voor vrachtwagens vergroot en de inrit voor personenauto’s verlegd.

Railsysteem verplaatst zendingen

Door het hart van de loods loopt via een railsysteem in de vloer een 383 meter lange vloerketting. Door een palletwagen op deze ketting te plaatsen, kunnen magazijnmedewerkers de zendingen met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van het crossdock verplaatsen. Dit systeem, dat Jungheinrich installeerde, verbetert volgens Dachser de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Goede regionale arbeidsmarkt

Dachser verhuisde in 2012 van bedrijventerrein Hengelder naar BusinessPark 7Poort. Toentertijd werd er gekozen voor 7Poort vanwege de goede arbeidsmarkt in de regio alsook de ruimte voor grootschalige logistiek en de goede bereikbaarheid, aldus John van den Berg, General Manager van Dachser Zevenaar.

Dachser wil verder uitbreiden

Volgens Van den Berg blijft het niet bij deze uitbreiding in logistieke hotspot Zevenaar. “In een latere fase zal het complex nog verder vergroot worden. En dat is goed voor de regio en de werkgelegenheid”, aldus Van den Berg.

 

 

Reageer op dit artikel