nieuws

CeMAT Hannover rustig van start op eerste dag

Warehousing 1834

De eerste CeMAT beursdag in Hannover verliep tamelijk rustig. Wel was er voldoende opwinding bij de winnaars van de jaarlijkse IFOY awards.

CeMAT Hannover rustig van start op eerste dag

Druk was het nog niet op de eerste dag van de beurs CeMAT in Hannover – sinds lange tijd weer onderdeel van de aloude Hannover Messe. Jochen Köckler van beursorganisatie Deutsche Messe zei te hopen, dat de komende dagen het bezoek zal toenemen en zich ook beter zal verspreiden over de diverse vakbeurzen, die deze week tegelijkertijd worden gehouden. CeMAT komt er wat bekaaid af, zo op de eerste, traditioneel moeizame ‘Messe Montag’. Elders in de beurshallen, vooral waar robots en industriële automatisering alle aandacht trokken, liepen meer beursbezoekers rond. Het is belangrijk voor de CeMAT, dat de bezoekers uit andere vakgebieden dan de warehouse sector kennis komen nemen van nieuwe material handling technologie.

Merkel bijgepraat over material handling

Aan de inzet van de beursorganisatie zal het niet liggen. Veel werk is verzet om de beurs onder de aandacht te brengen en dat kreeg tijdens de openingsdag een vervolg. Niemand minder dan bondskanselier Angela Merkel maakte haar opwachting bij het begin van de CeMAT. Zij liet zich op de stand van Jungheinrich bijpraten over automatisering in warehouses, samen met de Mexicaanse president Enrigue Pena Nieto. Mexico is dit jaar partnerland van de Hannover Messe.
Hans-Georg Frey (CEO van Jungheinrich) gaf de Duitse regeringsleider een rondleiding in het paviljoen, waarover de heftruckfabrikant beschikt op het beursterrein. “Automatisering van transportgerelateerde activiteit is één van de technologieën, die het succes van de vierde industriële revolutie zullen bepalen. AGV’s bijvoorbeeld zijn cruciaal voor de Duitse economische ontwikkeling. Het is voor ons een grote eer om de bondskanselier Merkel bij te praten over onze oplossingen voor een snelle en veilige logistiek.”

Awards voor beste heftrucks en systemen

Aan het einde van de eerste beursdag had Jungheinrich nog een ander feestje te vieren. De jaarlijkse IFOY awards voor beste heftruck of intralogistieke oplossing werden uitgereikt en de Jungheinrich delegatie mocht twee keer juichend het podium beklimmen. In de categorie warehousetrucks was er een oorkonde voor de ECE 225, een autonoom volgende orderverzameltruck, al moest Jungheinrich deze prijs wel delen met een inzending van Wegard voor een ander autonoom rijdende voertuig. Maar Jungheinrich kreeg daarnaast ook een onderscheiding voor de SLH 300 batterijlader.
Concurrent Still viel ook in de prijzen. In de categorie vorkheftrucks kreeg de fabrikant de hoogste eer voor de RX 20, één van de belangrijkste paradepaardjes van Still. Het nieuwe model toont volgende IFOY jury de perfecte mix tussen innovatie en praktische toepassing en is in zijn klasse de absolute koploper. Jaarlijks zijn het vooral Still en Jungheinrich die de strijd aangaan om de IFOY nominaties. Dit jaar was nog één andere heftruckfabrikant in de race voor een IFOY award, dat was het Chinese merk BYD, dat nu buiten de prijzen viel, maar twee jaar geleden wel zegevierde.
Andere winnaars waren Witron (met Migros als beste klantcase op material handling gebied) en Liebherr (categorie kranen en hijsmiddelen).

cemat

 

Reageer op dit artikel