nieuws

Dematic realiseert hoogbouwmagazijn voor Belgische snackfabrikant

Warehousing 3158

Dematic realiseert hoogbouwmagazijn voor Belgische snackfabrikant

Material handling specialist Dematic heeft voor voedselproducent Poco Loco in het Belgische Roeselaere een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn met een totale oppervlakte van 8.000 vierkante meter gerealiseerd. De snackfabrikant heeft het magazijn intussen in gebruik genomen. Het nieuwe magazijn biedt de bedrijf de mogelijkheid alle opslag te centraliseren op één locatie.

Dematic leverde de magazijnuitrusting en zorgde voor de automatisering van alle logistieke processen. Met het nieuwe, volledig automatische hoogbouwmagazijn kan Poco Loco zijn logistiek beter beheren. “Alle processen zijn nu namelijk geconcentreerd op één locatie. Dat bespaart tijd en geld”, zegt Marc Bruneel, Senior Sales Manager bij Dematic.

42.ooo palletplaatsen

De installatie van de magazijninrichter – onderdeel van het KION-concern – biedt op een oppervlakte van 8.000 vierkante meter ruimte voor 42.000 pallets. Tortillawraps, chips, Dinner Kits, texmexkruiden en -sauzen worden hier bewaard. Dankzij de 11 palletkranen en 1.127 meter pallettransport kunnen tot 304 pallets per uur geladen en gelost worden.

Automatisch transport naar expeditie

Het nieuwe magazijn bevindt zich tegenover de productiefaciliteit in het Belgische Roeselare. Een 100 meter lange transportbrug over de openbare weg verbindt beide locaties. Op de brug brengen twee transportbanden de afgewerkte pallets naar het magazijn en de grondstoffen van het magazijn naar productie. De afgewerkte goederen worden voor de klant gepickt en automatisch naar de laadplaats getransporteerd.

Reductie van 25.000 vrachtwagenritten

Dankzij dit concept en de centralisatie van de opslag op één locatie bespaart de snackproducent tot 25.000 vrachtwagenritten per jaar. Dat verlaagt niet alleen de kosten, maar reduceert ook de jaarlijkse CO2-uitstoot met 365 ton. Tot nu werden de producten, waarvan ongeveer 96% voor het buitenland bestemd is, op verschillende locaties en ook bij externe leveranciers opgeslagen.

PocoLoco investeerde 30 miljoen euro

Augustus vorig jaar is Dematic gestart met de bouw van het hoogbouwmagazijn, waar Poco Loco 30 miljoen euro in investeerde. Tijdens een klantendag 24 mei aanstaande laat de material handling specialist klanten, geïnteresseerde partners uit de voedingsindustrie en experts kennismaken met de mogelijkheden van het nieuwe hoogbouwmagazijn.

 

Reageer op dit artikel