nieuws

TGW lanceert zijn piece picking robot

Warehousing 1616

TGW lanceert zijn piece picking robot

Alle grote material handling spelers zetten fors in op piece picking machines. Zo ook TGW. Het nieuwste material handling wapen van de Oostenrijkse system integrator heet Rovolution.

Een jaar nadat diverse material handling groot uitpakten met piece picking robots, is het de beurt aan TGW. Op LogiMat 2018 presenteert TGW zijn piece picking robot Rovolution.

Intelligent, zelflerend en flexibel. Dat zijn de eigenschappen die TGW zijn nieuwste material handling wapen toedient. Rovolution is gebaseerd op cognitieve robotica en machine learning. Onverwachte gebeurtenissen worden autonoom en zonder menselijke tussenkomst gecorrigeerd, waardoor de klok rond ononderbroken kan worden gewerkt.

 

 

Roadmap Robotics

Deze Roadmap beschrijft een groot aantal van de beslissingscriteria om wel of niet tot investering over te gaan en brengt de verschillende afwegingen met elkaar in verband. De roadmap wijst de richting langs diverse afslagen in het beslissingstraject.

 

 

 

Zelfstandig aanpassen

TGW’s robot maakt gebruik van autonome, intelligente processen om onverwachte gebeurtenissen te corrigeren. Rovolution kan niet alleen situaties detecteren, maar kan deze ook zelfstandig handlen en corrigeren. Dit maakt handmatige tussenkomst overbodig en minimaliseert uitvaltijd.

 

 

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

 

Pick mogelijkheden en gripper

Rovolution kan zowel harde als zachte verpakkingen picken. Om potentiële klanten te overtuigen, kunnen bezoekers van de LogiMat producten kiezen en aan de robot aanbieden om te verwerken. Van T-shirts tot een doosje Monopoly en van karton tot plastic. Picken gebeurt door middel van vacuüm grippers. De robot bepaalt zelf hoeveel grippers hij nodig heeft en in welke positie ze zijn gewenst. De robot kan hierdoor items picken van 20 gram tot 5 kilogram.

 

Bekijk alle nieuws over LogiMat 

Reageer op dit artikel