nieuws

NewCorp Logistics laat nieuw dc bouwen in Heinenoord

Warehousing 2605

NewCorp Logistics laat nieuw dc bouwen in Heinenoord

Logistiek dienstverlener NewCorp Logistics laat een nieuw distributiecentrum van circa 20.000 vierkante meter bouwen in Heinenoord. De bouw van het dc, dat verrijst op Bedrijvenpark Hoeksche Waard, start in mei en levert 50 extra banen op.

De ontwikkeling voor NewCorp Logistics bestaat uit een bedrijfshal met mezzanine inclusief VAL-ruimte, kantoorruimten en buitenterrein. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebruikt als op- en overslagruimte van accijnsgoederen en food products. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton dat de nieuwbouw turn-key zal opleveren volgend jaar maart.

NieuwCorp-dc krijgt 21 docks

Het dc is, zo meldt Hercuton, opgebouwd vanuit een stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een betonnen plint. Er zijn 21 docks voorzien. Opvallend aan het ontwerp is dat het distributiecentrum zich in het midden bevindt met aan weerszijden kantoorruimten. Hercuton begint half mei met de grondwerkzaamheden. De oplevering van het pand staat gepland op 1 maart volgend jaar.

‘Zeker 50 extra banen creëren’

Jasper van Luik, directeur van NewCorp Logistics, stelt dat na een grondige inventarisatie is besloten om het nieuwe distributiecentrum te vestigen op Bedrijvenpark Hoeksche Waard. “Hier kunnen we het bedrijfspand ontwikkelen dat we nodig hebben om onze internationale klanten goed te kunnen ondersteunen. Met deze verhuizing gaan we er niet alleen als bedrijf op vooruit, maar verwachten we zeker 50 extra banen te creëren.”

WDP is eigenaar van het dc

Logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP heeft voor deze ontwikkeling een kavel van 30.000 vierkante meter op Bedrijvenpark Hoeksche Waard (omvang 20 hectare, red.) gekocht. NewCorp huurt na oplevering het pand van WDP.

Reageer op dit artikel