nieuws

Knapp bouwt innovatiecentrum

Warehousing 1144

Na het hoofdkantoor en het ontwikkelingscentrum in 2011 investeert Knapp opnieuw flink. De material handling speler bouwt een innovatiecentrum.

Knapp bouwt innovatiecentrum

Knapp wil graag voorop lopen in techniek. Om de nieuwste technologieën in de wereld van de magazijnlogistiek ook goed te kunnen presenteren, bouwt Knapp een innovatiecentrum.

Het innovatiecentrum komt op een steenworp afstand van het hoofdkantoor in Graz. Het innovatiecentrum moet het zenuwcentrum voor de ontwikkeling van nieuwe technieken worden. In dit toekomstige pand werkt Knapp samen met partners aan de nieuwste technologie van nu en de toekomst.

 

Zie ook
Material handling top 20: koplopers ongewijzigd

 

Het innovatiecentrum wordt uitgerust met een showroom en 470 werkplekken. Ook is er een aparte theater/collegezaal met ruimte voor 130 personen gepland. Het innovatiecentrum is mede gepland door de groei van het bedrijf. De winst van Knapp is de afgelopen jaren met zo’n 21 procent gestegen, meldt de onderneming. Mede door grote projecten als Wehkamp. Ook is het Oostenrijkse bedrijf verantwoordelijk voor de inrichting van het dc van Kramp. Een andere grote opdracht die nu speelt is het nieuwe distributiecentrum van Mediq in Bleiswijk. 

Het nieuwe bedrijfsgebouw krijgt een ‘onderscheidend modern ontwerp’ en zal worden verwarmd door stadsverwarming. Het innovatiecentrum moet in 2019 open gaan.

 

 

Reageer op dit artikel