nieuws

Internet of things moet verlichting distributiecentra slimmer maken

Warehousing 1195

Intelligente armaturen. Dat is het doel van Trilux. Om dat te realiseren werkt de lichtspecialist samen met Deutsche Telekom aan connected verlichtingssystemen in het kader van the Internet of Things (IoT).

Internet of things moet verlichting distributiecentra slimmer maken

Digitalisering, connectiviteit en big data veranderen de logistiek in rap tempo. Ook de verlichtingsmarkt. Samen met Deutsche Telekom werkt Trilux aan intelligente verlichtingssystemen.

Verlichting

De lichtexpert lanceert een lichtmanagementsysteem (LiveLink) en een monitoringssyteem waardoor prestatiegegevens van armaturen eenvoudig zijn uit te lezen. Dat maakt het mogelijk om energiekosten te beheersen en onderhoudscycli te optimaliseren, aldus het Duitse bedrijf.

 

 

Lees ook
LED verlichting is nieuwe standaard in distributiecentrum

 

Onderhoud- en kostenreductie

Op basis van de gebruiks- en verbruiksgegevens berekent het systeem automatisch wanneer er onderhoud nodig is. De techniek kan ook automatisch de bevoegde medewerkers of bedrijven op de hoogte stellen van het benodigde onderhoud. Dat beperkt de onderhoudswerk en -kosten tot het strikt noodzakelijke. De techniek is ook in de cloud beschikbaar.

 

 

Reageer op dit artikel