nieuws

Active Ants heeft grootste Autostore van Benelux na uitbreiding

Warehousing 2011

Active Ants heeft grootste Autostore van Benelux na uitbreiding

E-fulfilment speler Active Ants heeft zijn Autostore capaciteit verdubbeld. Hiermee heeft het bedrijf de grootste Autostore operatie van de Benelux in gebruik.

64.000 bakken, 32 robots en 6 poorten. Dat zijn de cijfers die horen bij het Autostore systeem van Active Ants.  De e-fulfilment speler uit Nieuwegein heeft zijn capaciteit verdubbeld.

Autostore sinds 2015

Dat laat eigenaar Jeroen Dekker via een blog weten. Active Ants (bekend van de Rabobank reclame) gebruikt de Autostore sinds 2015. Het systeem werd destijds gelanceerd met 30.000 bakken, 16 robots en 4 poorten. Ruimtegebrek noopte tot uitbreiding, dat is gedaan door Dematic, dat Egemin heeft geïntegreerd in zijn operatie. 

 

 

Dekker over de investering:  “Met deze uitbreiding zijn we weer klaar voor een volgende fase in onze groei. We zien niet alleen een groei in nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten groeien nog steeds heel hard. Daarnaast dwingen seizoensinvloeden zoals kerst en black Friday ons om een systeem neer te zetten dat grote pieken kan verwerken.” Indien nodig en gewenst kan het systeem worden uitgebreid naar zo’n honderdduizend bakken.

Automatisering om schaalgrootte

Dekker is en voorstander van automatisering en schaalgrootte in zijn e-fulfilment branche. “Over pakweg vijftien jaar zijn er nog tien á vijftien e-fulfilment spelers. Het gaat om schaalgrootte met specialisten op bepaalde gebieden als food of fashion.”

Reageer op dit artikel